Cambaza Bak oyunu oynandığını düşünüyoruz

Ferit Çelikbaş, AK Parti İl Başkanı'na seslendi: 'Önce kendi belediyenizdeki maaş sorunlarını çözün!' İşte o açıklama.

Belediye İş Sendikası Burdur Şube Başkanı Ferit Çelikbaş, son günlerde sosyal medya ve haber ajanslarında Burdur'un siyasi gündeminin oldukça yoğun olduğunu belirtti. Çelikbaş, bu yoğunluğun halkın gerçek geçim sıkıntılarını unutturmak amacıyla bilinçli bir “Cambaza bak” oyunu olduğunu düşündüklerini söyledi. AKP yetkililerinin, CK Akdeniz Enerji Dağıtım firmasının çözmesi gereken bir konuda Burdur Belediyesi ve Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'i hedef göstererek kendi sorumluluklarını gizlemeye çalıştığını ifade etti.

Çelikbaş, toplumun içinde bulunduğu olumsuz ekonomik, sosyal ve siyasal koşulların en çok işçileri etkilediğini vurguladı. Türkiye işçi sınıfının tarihinin en zor dönemlerinden geçtiğini ve emeğin değerinin giderek azaldığını belirtti. İki asgari ücretin bile bir evde yoksulluk sınırını aşmaya yetmediğini söyledi. Ücretlerin belirlenirken işçilerin ailesiyle birlikte geçimini sağlaması gerektiği uluslararası standartların iktidar tarafından göz ardı edildiğini belirtti.

 

Özellikle AK Partili Ağlasun Belediyesi'ndeki durumun vahim olduğunu dile getiren Çelikbaş'ın komuoyu duyurusunun tamamı,

"Son birkaç gündür özellikle sosyal medya ve ajanslar aracılığı ile takip ettiğimiz Burdur’un siyasi gündemi oldukça yoğun. Biz bu yoğunluğun sebebinin gerçek geçim gündemini değiştirmek için halkımıza bilinçli olarak “Cambaza bak” oyununun oynandığını düşünüyoruz. Keza AKP yetkilileri birkaç gündür çözümü CK Akdeniz Enerji Dağıtım firması olan bir konuda Burdur Belediyesini ve Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'i hedef göstererek kendi sorumlulukları altında yaşanan sıkıntıların gündem olmasının önüne geçmeye çalışmaktadır. Şöyle ki; Toplumun içinde bulunduğu olumsuz ekonomik, sosyal ve siyasal koşulların ağırlığı en çok biz işçileri etkiliyor. Türkiye işçi sınıfı tarihinin en karanlık günlerinden geçiyor. Emeğimiz ve alın terimiz her gün artarken, ekmeğimiz her geçen gün eksiliyor ve emeğimizin değeri de her geçen gün düşüyor. Öyle bir hale geldik ki bir eve iki asgari ücret girse bile yoksulluk sınırı aşılmamaktadır. Ücretler belirlenirken işçinin sadece kendisinin değil ailesiyle beraber geçiminin sağlanması gerektiğini söyleyen uluslararası standartlar iktidar tarafından göz önüne alınmamaktadır. Ülkenin durumu ortada iken AK Partili Ağlasun Belediyemizdeki durum vahim hale gelmiştir. Ak Partili Ağlasun Belediyesinde çalışan emekçilerin alın teri olan ücretleri 4 aydır zamanında ödenmemektedir. Sayın Ak Parti İl Başkanı görevini başarıyla yapan Burdur Belediyesi ve başarılı Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ile uğraşacağınıza siyasi partinize mensup Ağlasun Belediye çalışanlarının maaşları ile ilgilenseniz iyi olur. Zira çoluğuna çocuğuna okula giderken harçlık veremeyen, evde bir kap yemek pişirebilmek için eşine pazar parası veremeyen arkadaşlarımız ile aranızda enerji kopukluğu olacak ve bunun ağır bedelini de ne yazık ki hem sizler hem de partiniz ödeyecektir. Kamuoyuna saygıyla."