Burdur'da Yeni Polemik! Ercengiz, Büyükkeleş, Özboyacı'dan Açıklamalar!

Belediye Meclis toplantısında Ak Partili Meclis üyesi Hüseyin Büyükkeleş'in açıklamalarına Belediye Başkanı Ercengiz meclis toplantısında cevap verdi. Cevabın ardından başlayan tartışma akşam saatlerinde de sosyal medyaya yansıdı.

Burdur'da dün yapılan Belediye Meclis toplantısında Ak Partili Meclis üyesi Hüseyin Büyükkeleş'in açıklamalarına Belediye Başkanı Ercengiz meclis toplantısında cevap verdi. Cevabın ardından başlayan tartışma akşam saatlerinde de sosyal medyaya yansıdı. 

Başkan Ercengiz, sosyal medya hesabından  "AKP sözcüsü bugün mecliste aldığı cevapları yeterli bulmamış bu nedenle de sosyal medyadan bize saldırmış" diyerek açıklamalarda bulundu.

Başkan Ercengiz’den AK Parti Yöneticilerine Sert Tepki: "Vatandaşa Kazık, Özel Şirkete Kıyak!"

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, CK Akdeniz firmasının trafo yatırımını yapmayıp Burdur Belediyesi’nin iştiraki şirketlerden 1,5 milyon lira harcanmasına göz yumanları eleştirdi. Ercengiz, AK Parti yöneticilerinin, sözde kamu yararı diyerek sosyal medyada belediyeye saldırdığını belirtti.

"Malum Firmanın Ortaklarına Para Kazandırmak İçin Sözde Kamu Yararı Diyerek Bize Saldırıyorlar"

Başkan Ercengiz, AK Parti sözcüsünün mecliste aldığı cevapları yeterli bulmayıp sosyal medyada belediyeye saldırdığını belirterek, "Kurumlar arasında yapılan protokoller kurumları bağlar. Kurumlar adına söz söyleme hakkı siyasetçilerin değildir. Biz ilk defa elektrik kurumuyla sözleşme yapmadık. Asfalt bozma bedeli yıllardır meclis tarifesi üzerinden yapılır ve bozulan asfalt metrajı belirlenip bu bedel Burdur Belediyemize makbuz karşılığı yatırılır sonra da yatırım yapılacak alana kazı çalışması başlatılır," dedi.

"Elektrik Dağıtım Firması Bahane Uydurmuş, AKP İle İş Birliği Yapmış"

Ercengiz, elektrik dağıtım firmasının yatırım yapmamak için bahane uydurduğunu ve ardından AK Parti il başkanı ve sözcüsünden yardım istediğini belirtti. "Elektrik dağıtım firması 'paramız az' diyerek bu yatırımı yapmamak için bahane uydurmuş, ardından da utanmadan gidip AKP il başkanı ve sözcüsünden yardım isteyip malum firmanın daha çok para kazanması için Burdur Belediyesi’nin hakkı olan asfalt bozma bedelinin alınmaması için böyle bir yol izlemiş," dedi.

 

"Siz Halkın Yanında Değil Zengin Firmanın Yanındasınız"

Ercengiz, AK Parti yöneticilerini zengin firmaların çıkarlarını korumakla suçladı. "Burdur Belediyesi’nin talebi olan trafo yatırımını yapmayıp Burdur Belediyesi’nin iştiraki şirketten 1.500.000 TL para harcanmasına göz yumanlar, bugün malum firmanın ortaklarına para kazandırmak için sözde kamu yararı diyerek mecliste bütün cevaplarını aldıkları halde akşam sosyal medyadan bize saldırmış. Evet, biliyoruz, siz halkın yanında değil zengin firmanın yanındasınız. Onların çıkarlarını korumak için Burdur Belediyesi’nin tarifesi üzerinden kasasına girecek olan bedelin alınmaması için türlü oyunlar yapıyorsunuz," dedi.

"Elektrik Zammı Konusunda Neden Sesiniz Çıkmadı?"

Başkan Ercengiz, elektrik zammı konusunda AK Parti sözcüsünü eleştirdi. "Daha geçen hafta elektriğe 38 zam yapıldığında neden kamu yararı adına sesiniz çıkmadı, AKP Sözcüsü Hüseyin Bey? Madem kamuyu bu kadar çok düşünüyordunuz, neden AKP olarak bu zammın yapılmasına izin verdiniz?" diye sordu.

"Biz Gereğini Yaparız, Halkımız Müsterih Olsun"

Ercengiz, elektrik dağıtım firmasının yatırım yapmaması durumunda Burdur Belediyesi’nin gereğini yapacağını belirtti. "Not: Eğer elektrik dağıtım firması bu yatırımı yapmazsa biz gereğini yaparız, halkımız müsterih olsun," dedi.

Ercengiz, Bozkurt Mahallesi TOKİ Konutları ve Bülent Ecevit Bulvarı yan yolu için herhangi bir resmi talep yapılmadığını vurgulayarak, bu durumun özel şirket lehine dillendirildiğini belirtti ve "Bu işin sözcüsü de Hüseyin Büyükkeleş olmuş. Vatandaşa kazık, özel şirkete kıyak," ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.

AK PARTİ BURDUR İL BAŞKANI MUSTAFA ÖZBOYACI'DAN AÇIKLAMA

AK Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı, Bozkurt Mahallesi'nde bulunan yeni yapılan TOKİ konutlarına yönelik sokak aydınlatması talebinin onaylandığını fakat beklemeye alındığını ifade etti.

"Belediye Başkanımız Seçim Öncesi Müjde Vermişti, Ama..."

Özboyacı, Burdur Belediye Başkanı’nın adaylık döneminde bu projeyi bir müjde olarak basına servis ettiğini hatırlattı. Ancak, belediyenin talep ettiği yol bozma bedelinin yatırım maliyetinin iki katı olduğunu belirterek, bu durumun projenin şu an için beklemeye alınmasına sebep olduğunu söyledi. "Seçim öncesi Burdur Belediye Başkanımız adaylık döneminde müjde olarak basına haberi servis etmişti. Bugün ise görüyoruz ki yatırım maliyetinin çok çok üstünde (2 katı bedel) talep edilen yol bozma bedeli sebebiyle şu an için beklemeye alındı," dedi.

"Takdir Değerli Burdur Kamuoyumuzundur"

Özboyacı, projeyle ilgili yaşanan bu durumu Burdur kamuoyunun takdirine bıraktığını ifade ederek, "Takdir değerli Burdur kamuoyumuzundur!" sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.

BAŞKAN ERCENGİZ'DEN ÖZBOYACI'YA CEVAP

Ali Orkun Ercengiz’den AK Parti İl Başkanına Sert Tepki: "Madem Halkı Düşünüyorsun, Zamlarla İlgili İtiraz Et!"

CHP’li Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, AK Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı'nın kendisine yönelik eleştirilerine sert yanıt verdi. Ercengiz, AK Parti İl Başkanı Özboyacı'nın halkı düşündüğünü iddia etmesine karşın, son dönemde elektriğe ve doğalgaza yapılan zamlarla ilgili sessiz kaldığını vurguladı.

"Halk Severliğini Göster, Zamlarla İlgili İtiraz Et!"

Ercengiz, AK Parti İl Başkanı Özboyacı'nın halkı düşündüğünü iddia etmesini eleştirerek, “Madem halkı bu kadar düşünüyorsun, elektriğe ve doğalgaza yapılan zamlara itiraz et de senin halk severliğini görelim" dedi. Ercengiz, AK Parti İl Başkanı’nın kendi muadili olan CHP İl Başkanı tarafından yapılan eleştiriler karşısında sessiz kalmasını da eleştirdi. "Bir siyasi partinin il başkanı senin adeta paçavranı çıkarmış, sesin çıkmıyor. Dut yemiş bülbüle mi döndün yoksa il başkanının dediklerini yuttun mu?" ifadelerini kullandı.

"Kırsalı Unuttun, Üreticinin Halini Gör!"

Ercengiz, AK Parti İl Başkanı’na kırsalda yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek, "Vaktin varsa hemen İnsuyu’na çık da üreticinin halini gör, istersen bir dertlerini dinle. Mazot kaç para, gübre kaç para, sokak karanlık kalmasın ama 38 zammı git bir anlat çiftçiye!" diye seslendi. Kırsaldaki hayvancılığın zor durumda olduğunu vurgulayan Ercengiz, "Hayvancı inekleri kesime götürüyor, haberin olmayabilir çünkü kırsalı çoktan unuttun" dedi.

İŞTE BAŞKAN ERCENGİZ'İN AÇIKLAMASI

"Akp il Bşk yine rahat durmamış bize sallamış. Madem halkı bu kadar düşünüyorsun elektriğe ve doğalgaza yapılan zamlara itiraz et de senin halk severliğini görelim. Senin muadilin il başkanıdır. Bir siyasi partinin il başkanı senin adeta paçavranı çıkarmış sesin çıkmıyor. Dut yemiş bülbüle mi döndün yoksa il başkanının dediklerini yuttun mu ya da tüm bu söylenenler doğru olduğu için ölü taklidi yapıp geçiştirmeye mi çalışıyorsun? Bu taktiği senden önceki başkanın da denedi bak onun siyasi kariyerine ona göre davran istersen. Vaktin varsa hemen İnsuyu’na çık da üreticinin halini gör, istersen bi dertlerini dinle. Mazot kaç para gübre kaç para sokak karanlık kalmasın ama 38 zammı git bi anlat çiftçiye! Hayvancı inekleri kesime götürüyor haberin olmayabilir çünkü kırsalı çoktan unuttun. Su’dan istediğin siyasi rantı sağlayamadın şimdi sıra elektriğe mi geldi Mustafa bey? Sen başkan yardımcısıydın ama pek ilgilenmemişsin bu işlerle belli halinden. Asfalt bozma bedelini meclis belirler ve buna göre hesaplanır tahakkuk ettirilip bedeli alınır. Sen diyorsun ki belediye iki kat para aldığı için bu yatırım yapılmadı. Tarifede değişen bişey yok ama size yakın olan elektrik dağıtım şirketi zarar etmesin diye belediye zarar edebilir diyorsunuz öyle mi? 2014’te devraldığımızda belediyenin neden battığı daha iyi anlaşıldı. Sen eğer bu kafayla yönettiysen iyi ki biz gelmişiz yoksa belediyeyi zarardan zarara uğratmaya devam edecekmişsin. Bir kere daha soruyorum dün bir il başkanı doğrudan sana bazı sorular sordu bunlara cevap verecek misin yoksa yutacak mısın? Bozkurt Mahallemize verdiğimiz özü tutacağız. Belli ki sen de dünkü açıklamaları yutacaksın o yediğin golün acısını bizden çıkarma iğneyi nereden batırdılarsa oradan çıkar :)))"

 

HÜSEYİN BÜYÜKKELEŞ'TEN AÇIKLAMA

"Sayın başkan açıklamalarında her zamanki gibi, “Ben yanlış olabilirim ama başkaları daha yanlış” anlayışıyla kendisine hitabımızı başka yerlere çekmiş. Olsun... Kazanan demokrasi olsun, Burdur olsun. Bizleri engellemeyip cevap verdiği için de kendisine ayrıca teşekkür ediyorum.

Öncelikle ‘eleştiri’lerimizin ‘saldırı’ olarak algılanmasını üzüntüyle karşıladım. Ses yükseltmek, eleştiriye tahammül edememek kimseyi haklı çıkarmayacaktır. Kısır tartışmalar bizi bir yere vardırmayacaktır.Konunun bu denli gerilime sebep olmasını hayretle karşılıyorum. Mecliste bizim “hiç bedel alınmasın” gibi bir yaklaşımımız olmadı. Bilakis yapılacak yatırımın “istenen asfalt bedelinin ederinin iki katı olması” sebebiyle doğabilecek mağduriyetlerin önünü kesmeye çalıştık.Gazi caddesinin tek yön olması ve otoparka çevrilmesinde ve bugün gündeme gelen diğer 2 maddede de olduğu gibi ileride yine “Biz demiştik” dememek, yatırımın gecikmesini engellemek için size konuyu bildirdik.Biz birilerinin kazancını/kaybını değil Burdur’un menfaatlerini savunuyoruz. Sizin seçim öncesi TOKİ konutlarında yaşayan hemşehrilerimize verdiğiniz müjdenin bir an evvel gerçekleşmesi için çabalıyoruz.Onlar ya da biz” ayrımcılığına girmeden, inatlaşmadan, şehrimize hizmette yarışmayı tercih edelim. Hepimiz biliyoruz ki bu hizmet önünde sonunda yapılır, yapılacaktır da… Ancak geçen sürede kaybeden Burdur olur. Gelin sakin olalım, bir olalım, kazanan halkımız olsun, Burdur olsun. Gerilim kişiler arasında değil, elektrik hatları arasında kalsın."  Saygılarımızla..