Burdurluların Burdurlular için Artık Bir Şey Yapması Lazım

Burdur Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin bürosu faaliyete geçti! Engelli anneleri el işleriyle üretim yapacak, sosyalleşme fırsatı bulacak.

Burdur Kent Konseyi Engelliler Meclisi bürosu faaliyete geçti. Cumhuriyet Meydanı altında bulunan büroda, Burdur Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Eylem Tuncel, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in eşi Hülya Ercengiz, Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Ali Say'ın eşi Sezen Say ve engelli bireyler ile anneleri bir araya geldi.

Annelerin hazırladığı ikramlarla birlikte masada bir araya gelen kadın meclisi, engelli bireylerin özel ve zorunlu ihtiyaçları üzerine istişarede bulundu. Son zamanlarda sıklıkla gündeme taşınan özel çocuklar için gündüz bakım evi ihtiyacı tekrar konuşuldu. Üzerine fikir alışverişi yapılan konuda, özel çocukların anneleri bu ihtiyacın karşılık bulabilmesi için "Burdurluların Burdurlular için artık bir şey yapması lazım" ifadelerini kullandı.

Toplantıda aynı zamanda mevcut büroda düzenlemeler yapılacağı, büronun aktif olarak kullanıma açıldığı duyuruldu. Burada engelli anneleri bir araya gelerek hem el işleriyle üretim yapabilecekler, hem de bir aradayken dertleşme birlikte zaman geçirme imkanı yakalayacaklar.

 

Burdur Belediye Başkanı'nın eşi Hülya Ercengiz ise, "En büyük emektarlar, en büyük fedakarlar sizlersiniz. Sizin elinizden çıkacak ve bu çocuklarımızın ihtiyacına tasarruf edilecek her girişiminizi desteklerim. Ürünlerinizi ve etiketlerinizi hazırladığınızda, iş satışa geldiğinde yerinizi ve standınızı hallederiz. Burada yaptığınız her girişim çocuklarımızın yararına kullanılır."dedi.