Nail Olpak’tan Farkındalık Hamlesi! Burdur’da Ekonomi Basınıyla Tarihi ve Doğal Keşif

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) düzenlediği Basın Sohbetleri etkinliği bu ay Burdur’da gerçekleşti. DEİK Başkanı Nail Olpak, etkinliği memleketi Burdur’da yaparak kentin tanıtımına katkı sağlamak istediklerini belirtti. Program kapsamında Kibyra Antik Kenti, Lisinia Doğa Proje Alanı ve Salda Gölü gibi Burdur’un önemli turistik noktaları da ziyaret edildi.

Gazete ve televizyonların ekonomi muhabirleriyle düzenli olarak gerçekleştirilen sohbet toplantıları için bu ay Burdur’u seçen Nail Olpak, etkinliği iki günlük bir program olarak planladı. Beraberindeki heyetle birlikte doğduğu Gölhisar ilçesine bağlı İbecik köyüne gelen Olpak, köy meydanında hemşehrileriyle bir araya geldi. Davul zurna ekibiyle karşılanan Olpak, köylülerle kısa bir sohbet gerçekleştirdi.

 

Etkinliğin ilk gününde, ekonomi basınının temsilcileriyle birlikte Kibyra Antik Kenti’ni ziyaret eden Nail Olpak ve heyetine, Kibyra Kazı Başkanı Prof. Dr. Şükrü Özüdoğru tarafından kazı çalışmaları hakkında bilgi verildi. Akşam saatlerinde Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Olpak, ekonomi üzerine değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda gazeteciler, Nail Olpak’a doğum günü sürprizi yaparak bir pasta kesti.

“Burdur’un Değerlerini Tanıtmak İstedik”

Etkinliğin ikinci gününde Lisinia Doğa Proje Alanı ve Salda Gölü’nü ziyaret eden heyet, Burdur’un doğal güzelliklerini yakından görme fırsatı buldu. Olpak, bu gezilerin amacının Burdur’un az bilinen tarihi ve doğal güzelliklerine dikkat çekmek olduğunu ifade etti. Burdur’un bilinen tarihi mekânlarından Sagalassos’un yanında Kibyra’nın da öne çıkarılması gerektiğini belirten Olpak, bu seyahatin bu tür değerleri ön plana çıkarmak amacı taşıdığını söyledi.

 

Salda Gölü’nün ziyareti sırasında basın mensupları, gölün durumu hakkında merak ettikleri soruları yerinde inceleme fırsatı buldu. Gölün çevresel durumu hakkında kamuoyunda oluşan soru işaretlerine değinen Olpak, basın mensuplarının gözlemleri sonucunda oluşan izlenimlerin olumlu olduğunu belirtti. Etkinliğe katılan 40’tan fazla basın mensubunun büyük bir kısmının Burdur’a ilk kez geldiğini söyleyen Olpak, ziyaretin Burdur’a dair olumlu izlenimler bıraktığını ifade etti.

“İstanbul Yerine Burdur’da Yapmayı Tercih Ettik”

Etkinlik sonrasında konuşan Nail Olpak, sohbet toplantılarını genellikle İstanbul’da yaptıklarını ancak bu kez Burdur’da düzenleyerek farklı bir yaklaşım sergilediklerini belirtti. Burdur’un doğal ve tarihi güzelliklerini tanıtarak kentin tanıtımına katkıda bulunmayı amaçladıklarını dile getiren Olpak, “Bu etkinlikle Burdur’un farkındalığını artırmayı başardığımızı düşünüyoruz. Basın mensuplarımızın gözlemleri sonucunda Burdur hakkında olumlu bir izlenim oluşturduk. Hem DEİK hem de MÜSİAD başkanlığım döneminde bu tür sohbet toplantılarını ekonomi basınıyla düzenli olarak yapıyoruz. Ancak bu sefer memleketimde yaparak ilimizin tanıtımına da katkı sunmayı hedefledik” dedi.

Olpak, etkinlik sayesinde Burdur’un tarihi ve doğal zenginliklerinin ekonomi basını tarafından daha geniş kitlelere aktarılacağını ve ildeki potansiyelin daha fazla fark edileceğini sözlerine ekledi.