Burdur’un yıldızları Ankara’da parladı

Burdur’un Meçhul Şairi ve 10 mahalli sanatçısı ‘Sanatçı Tanıtma Kartı’ almaya hak kazandı.

Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcıları Değerlendirme Kurulu sonuçları belli oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcılarını Değerlendirme Kurulu’nun; geleneksel sanatları ve sanatçıları desteklemek, yeni ustalar yetiştirmek, geleneksel sanatların üretimlerini ve görünürlüğünü arttırarak geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla her yıl gerçekleştirdiği değerlendirmelerinin, 2023 yılı ikinci dönem sonuçları belli oldu.

 Ankara’da gerçekleştirilen ikinci dönem Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcıları Değerlendirme Kurulu’nda yapılan değerlendirmeler sonucunda, Burdur’dan 11 sanatçı ‘Sanatçı Tanıtma Kartı’ almaya hak kazandı.

İçlerinde Burdur’da Meçhul Şair olarak bilinen Hüseyin Yıldız’ında bulunduğu, Burdur’un Mahalli Sanatçıları; Ümran Özdemir, Mevlüt Öz, Doğan Arıkan, Hacı Ali Yılmaz, İsmail Selen, Hüseyin Alkaya, Mehmet Berkan Sayın, Ahmet Özçelik, Süleyman Erdönmez ve Yaşar Cebişli Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü’nün Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcılarını Değerlendirme Kurulu’ na ‘Sanatçı Tanıtma Kartı’ için başvuruda bulundular. Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcılarını Değerlendirme Kurulu’ nun düzenlediği mülakatta başarı sağlayan Burdurlu 11 sanatçı, ‘Sanatçı Tanıtma Kartı’ almaya hak kazandı.