MİLLİ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF BİLGİ ŞÖLENİ İLE ANILDI

Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Memur-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Mehmet Akif İnan Vakfı ve Türkiye Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen "Mehmet Akif 150 Yaşında" temalı Bilgi Şöleni'nin açılış programına katıldı.

Programın açılışında yaptığı konuşmada Vali Öksüz, Gazi Meclis'te Burdur'u temsil eden İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un, Burdur için ve Burdurlular için her zaman ayrı bir gurur vesilesi olduğunu belirtti. Akif'in hayatının ve eserlerinin geniş bir şekilde ele alınacağı bu anlamlı programın düzenlenmesinde emeği geçen paydaş kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

Program, MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'nda yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından İlahiyat Fakültesi öğrencisi Yunus Emre Çelik tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarının ardından "Açılış Dersi" ile devam eden programda Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı Mehmet Doğan, "Türkiye'de Akademinin Mehmed Akif'le İmtihanı" konulu bir konuşma yaptı.

İki gün sürecek olan "Mehmet Akif 150 Yaşında Bilgi Şöleni" programı çeşitli oturumlarla devam etti. Vali Öksüz, konuşmasında Mehmet Akif Ersoy'un Burdur ile olan bağını vurgulayarak, Burdur'un Vatan Şairi, Milli Şair, İstiklal Şairi'nin çeşitli yönleriyle anıldığı bir şehir olduğunu ifade etti. Programa katılan konuklara Burdur'u tanıma fırsatı vermek için çeşitli etkinliklere değindi ve programın düzenlenmesine katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.