Burdur'da İŞKUR'dan Sosyal Yardım Alanlara Büyük Destek

Burdur’da Sosyal Yardım Yararlanıcıları için işgücü piyasasına katılımı teşvik eden önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Burdur Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen bu bilgilendirme toplantısında, sosyal yardım yararlanıcılarına iş ve meslek danışmanları eşliğinde bireysel danışmanlık hizmeti sunuldu ve uygun iş ilanlarına yönlendirme yapıldı.

Burdur Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, sosyal yardım yararlanıcılarının işgücü piyasasına kazandırılmasını teşvik etmek amacıyla düzenlediği bilgilendirme toplantısında, katılımcılara iş bulma sürecinde önemli avantajlar sundu. Toplantı kapsamında, iş ve meslek danışmanları tarafından bireysel danışmanlık hizmeti verildi ve katılımcılar, kendileri için en uygun iş ilanlarına yönlendirildi.

Sosyal Yardım Yararlanıcılarına İşe Yönlendirme ve İşe Başlama Yardımı

İŞKUR, sosyal yardım yararlanıcılarına iş bulma sürecinde maddi destek sağlıyor. Bu destekler arasında, işe yönlendirme yardımı ve işe başlama yardımı öne çıkıyor. Sosyal yardım yararlanıcıları, İŞKUR aracılığıyla özel sektördeki açık işlere yönlendirilmeleri durumunda, ayda en fazla bir defa ve yılda en fazla üç defa olmak üzere, her seferinde aylık net asgari ücretin 10'u kadar, yani 1.700 TL işe yönlendirme yardımı alabilecekler.

Bunun yanı sıra, İŞKUR aracılığıyla sigortalı olarak özel sektörde işe başlamaları durumunda ise, yılda bir defaya mahsus olmak üzere, brüt asgari ücretin üçte biri kadar, yani 6.667,5 TL tutarında işe başlama yardımı alabilirler. Bu yardımlardan yararlanmak isteyen sosyal yardım yararlanıcılarının, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV)'na şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir.

 

İşe yönlendirme yardımı için, İŞKUR sisteminden yönlendirme yapıldıktan en erken iki gün sonra, 30 gün içinde SYDV’ye başvuru yapılmalıdır. İşe başlama yardımı için ise, kişinin SGK'sı başladıktan sonra 60 gün içinde SYDV’ye başvuru yapılması gerekmektedir.