BURDUR’DA ‘8 MART KADINLAR GÜNÜ’ ETKİNLİĞİ

Burdur’da 8 Mart Dünya Kadınlar gününe özel Burdur Valiliği koordinesinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü öncülüğünde program düzenlendi.

Program kapsamında 8 Mart 2022 Salı günü Burdur Cumhuriyet Parkında ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından stantlar kuruldu. Stantlarda kadınlara bilgilendirici broşürler ve çiçek hediye edildi.

Ayrıca Burdur Al Yazmalı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile Hünerli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifleri de stant açarak ürünlerini sergiledi ve satış yapıtı.

Burdur Valisi Ali Arslantaş ve protokol üyeleri de Cumhuriyet Meydanı’na gelerek stantları gezdi ve bilgiler aldı. Vali Arslantaş ve protokol üyeleri stantlarda bulunan kadınlara çiçek takdim etti.

Etkinlik hakkında konuşan Burdur Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, “Kadınlarımız için, toplumumuz için daha iyi günlere vesile olması için bu tür etkinliklerin vesile olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.” dedi.

Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Şimşek ise; “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” tüm dünya kadınlarının eşitlik, bağımsızlık, özgürlük daha iyi çalışma ve yaşam koşulları elde etme yolundaki verdikleri mücadelenin bir simgesidir. Kadınlarımızın 21. yüzyılda sosyal, siyasal ve ekonomik yaşamda daha iyi temsil edilmesi, bireysel hak ve özgürlükleri konusunda bilinçlendirilmesi, bireysel ve toplumsal mücadelede daha bilinçli davranabilmeleri için gerekli desteği göstermek herkesin görevidir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kadınlarımızın katılımcı ve üretken olması, kendine yeterli hale gelmesi, ekonomik, toplumsal, kültürel ve psikolojik sorunlarla baş edebilmesi için diğer kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği içerisinde hizmet vermektedir.” diye konuştu.

Muhammet Fatih Başcı