Haber Detayı
26 Haziran 2023 - Pazartesi 20:12
 
TEFENNİ ŞEHİR GİRİŞLERİNE YENİ DÜZENLEME
TEFENNİ ŞEHİR GİRİŞLERİNE YENİ DÜZENLEME
- Haberi
TEFENNİ ŞEHİR GİRİŞLERİNE YENİ DÜZENLEME

Tefenni Belediye Ümit Alagöz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda:’’  Bir şehrin girişi, o şehrin kültürünü, tarihini ve İlçe halkının karakteristik özelliklerini anlatmalıdır.

Bu güne kadar Tefenni’mizin döner kavşaklarında ve şehir görsellerinde bu minvalde eserler bulundurmaya özen gösterdik.

İlçemizin Burdur ve Antalya olmak üzere 2 girişi bulunmaktadır. İlk olarak Burdur girişinde çalışmalarımıza başladık. Burdur girişimizde ki döner kavşağa 20 metrelik Bayrak direğine Al yıldızlı Türk Bayrağımızı, Tarihte ev sahipliği yapması nedeniyle Osmanlı ve Selçuklu bayrağı, birde kadim bir Türk yurdu olması sebebiyle Göktürk bayrağı göndere çekilmiştir. Zemin çalışmaları ise Bayram sonrası Kırmızı Beyaz motiflerle süslenecektir.

Yine Burdur girişinde bulunan yarım ay şeklindeki 700 m2 lik alana ise Ata’sına bağlı ve askeri çok seven bir İlçe olmamız sebebiyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün at üzerinde askeri kıyafetleri ile bir heykeli ,Yine Ulu Önderin bizlere miras bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti’nin Coğrafi haritası konulmuştur. Bayramın hemen akabinde zemin çalışmalarımız, aydınlatma çalışmalarımız ve İlave obje çalışmalarımız ile devam edecektir.

Ben inanıyorum ki; Tefenni, Ekonomisi, Sosyal dokusu, Sosyal olanakları, eğitim seviyesi, ve yaşana bilirliği ile Türkiye’nin gözde yerleşim yerlerinden biri olacaktır. Ve ben inanıyorum ki; bu inanç tüm ilçe Halkımda vardır. Bu inanç bizi mutlaka ama mutlaka zafere ulaştıracaktır.’’ İfadelerini kullandı.

Bir 3 kişi ve şunu diyen bir yazı 'Karam Yeşil Burd Ank' görseli olabilir

Kaynak: Editör:
Etiketler: TEFENNİ, ŞEHİR, GİRİŞLERİNE, YENİ, DÜZENLEME,
Yorumlar
Haber Yazılımı