Haber Detayı
07 Haziran 2023 - Çarşamba 09:58
 
Süt tüketimini teşvik için süt dağıtıldı
Süt tüketimini teşvik için süt dağıtıldı
- Haberi
Süt tüketimini teşvik için süt dağıtıldı

Burdur süt üreticileri birliği uzay çatı altında kurulan Salı pazarında alışveriş için gelenlerle satıcılara süt dağıtarak ikramda bulundular.

  Burdur süt üreticileri birliği uzay çatı altında kurulan Salı pazarında alışveriş için gelenlerle satıcılara süt dağıtarak ikramda bulundu. Tarım il Müdürü Mehmet Tuğrul'un Tarım İl Müdürlüğü çalışanlarınında yer aldığı etkinlikte. Burdur İli süt üreticileri birliği yöneticileride dağıtıma iştirak ettiler. Dağıtımda etkinliğe ilişkin basın mensuplarına bilgi veren Birlik başkanı Zeki Tanrıöver '' Sayın İl Müdürüm, Şube Müdürlerim İl Müdürlüğümüzün değerli çalışanları, Yönetim Kurulu üyeleri ve çalışma arkadaşlarım, sayın vatandaşlarımız ve Burdurumuzun değerli basın mensupları, Bu anlamlı günümüze katılımınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ederim. Her yılın Haziran ayının  ilk günü Dünya Süt Günü olarak kutlanmaktadır. Günün amacı sağlıklı ve dengeli beslenmek için sütün sağlığımız üzerindeki etkilerini anlatmak ve süt tüketimini teşvik etmek amacıyla halkımızı bu yönde teşvik etmektir. Özellikle bebek ve ilk okul çağındaki çocukların bedensel ve akli gelişmelerine çok büyük etkisi olan sütün bu yaşlarda tüketimin yaygınlaştırarak. Ülkemizin geleceğini kuracak olan çocuklarımıza bugünden sağlıklı ve bedenen vede zihnen gelişmiş nesiller yaratmaktır.

Bu bağlamda sembolik oalrakta bugün düzenlenen ve birazsonra sınırlı miktardada olsa dağıtımını yapacağımız sütlerin tüketilmesinin bir başlangıç olarak kabul edilmesini ve bundan sonrada süt tüketiminin dahada fazla olarak sağlığımızı düzenleyecek biçimde tüketimine ağırlık verilmesi temennisiyle katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekküreder saygılar sunarım dedi. 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Süt, tüketimini, teşvik, için, süt, dağıtıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı