Haber Detayı
19 Aralık 2019 - Perşembe 17:09
 
Öğrenciler hem eğleniyor, hem öğreniyor
Öğrenciler hem eğleniyor, hem öğreniyor
- Haberi
Öğrenciler hem eğleniyor, hem öğreniyor

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere trafik eğitimi verilmesi amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında hazırlanan Mobil Trafik Eğitim tırı Burdur’a geldi.

İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlıkları arasında imzalanan ‘Mobil Trafik Eğitim Tırı ile Yürütülecek Eğitim Faaliyetlerine ilişkin Eğitim İşbirliği Protokolü’ kapsamında kente gelen eğitim tırında, TOKİ Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu Bahçesi’nde kentteki ilkokul öğrencilerine önce teorik eğitim veriliyor. Öğrenciler okul bahçesinde hazırlanan mini trafik pistinde ise öğrendiklerini akülü arabalarla uygulamalı olarak öğreniyorlar.

Burdurlu ilkokul öğrencileri, tırın içinde hazırlanan mobil sınıfta Burdur Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü görevlilerinden trafik eğitimi, trafik işleyişi, dikkat etmeleri gereken kurallar hakkında eğitim aldıktan sonra okul bahçesinde hazırlanan  mini trafik pistinde akülü araç kullanarak öğrendiklerini uyguluyor. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından imzalanan Eğitim İşbirliği Protokolü ile hazırlanan “Mobil Trafik Eğitim Tırı” ile 81 ilde, 40 bin ilkokulda eğitim gören yaklaşık 6 milyon öğrenciye yönelik trafik eğitimlerinin verilmesi amaçlanıyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Öğrenciler, hem, eğleniyor,, hem, öğreniyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı