Haber Detayı
18 Aralık 2019 - Çarşamba 15:02
 
Başkan Ercengiz: “BEYİNLERİ BİRLEŞTİRELİM”
Başkan Ercengiz: “BEYİNLERİ BİRLEŞTİRELİM”
- Haberi
Başkan Ercengiz: “BEYİNLERİ BİRLEŞTİRELİM”

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, geçtiğimiz hafta medyada katıldığı, konuk olduğu programlarda Burdur Belediyesi’nin çalışmalarını, güncel gelişmeleri, yerel ve genel konuları değerlendirdi.

Geçtiğimiz hafta 11 Aralık 2019 Çarşamba günü Burdur Radyosu’nda  Serkan Şimşek’in hazırlayıp sunduğu “Gündem ve 7 Soru” programına konuk olan Başkan Ercengiz aynı günün akşamı BLT Türk TV ekranlarında canlı yayınlanan “Gerçek Gündem” programının konuğu idi… 13 Aralık 2019 Cuma akşamı da Kanal 15 ekranlarında Bilal Karasakal’ın moderatörlüğünde  “Gündem Özel”de gazetecilerin Hasan Türkel, Kürşat Tuncel ve Cemalettin Bektaş’ın sorularını cevaplayan Başkan Ercengiz, yine ilginç, çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Ercengiz katıldığı programlarda yerel hizmetlerin yanı sıra ülke ve siyaset gündemi hakkında da konuştu. Açıklamalarında sıkça Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin işleyişine yönelik eleştirilerde bulunan Başkan Ercengiz, ‘Tek Adam’ anlayışının her yere yaygınlaştığından, sirayet ettiğinden yakınarak, kararların kamuoyu hassasiyeti, kamu faydası dikkate alınmadan ‘ben bilirimci’ bir yaklaşımla alındığını öne sürdü.

“Bir bakıyorsunuz, sabah kalktığınızda bir şeyler değiştirilmiş. Öncesinde hiçbir danışma, ortak akıl, istişare mekanizmaları işletilmeden  kararlar alınıyor, uygulanıyor” diyen Başkan Ercengiz;  “Tepeden başlayan bu anlayış artık her yerde, yerel konularda bile böyle. Halbuki toplumun konuşmaya, tartışmaya ihtiyacı varken, bir anda oldu- bitti yaklaşımları ile kararlar alınıyor. Oysa, bizim ortak akla, mutabakata, uzlaşmaya ihtiyacımız var. Kamplaşma, kutuplaşma ortamı ancak uzlaşı kültürü ile önlenebilir. Burdur’da bir çok yerel meselede, beyinleri birleştirmemiz lazım. Ortak paydamız Burdur, beyinleri birleştirdiğimizde pek çok sorunu aşabiliriz” çağrısında bulundu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Başkan, Ercengiz:, “BEYİNLERİ, BİRLEŞTİRELİM”,
Yorumlar
Haber Yazılımı