Haber Detayı
07 Ekim 2022 - Cuma 12:07
 
HAYDİ BURDUR MAÇA: “PEMBE MAVİ BURDUR HADİ GARİ”
HAYDİ BURDUR MAÇA: “PEMBE MAVİ BURDUR HADİ GARİ”
- Haberi
HAYDİ BURDUR MAÇA: “PEMBE MAVİ BURDUR HADİ GARİ”

Burdur’u Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) temsil eden Burdur MAKÜSPOR Başkanı Mustafa Kılınç, Pazar günü oynayacakları Çatalhöyük Çumra Belediyespor maçını merkezdeki Gazi Atatürk stadyumunda oynayacaklarını ve nostalji tribünlerdeki taraftarlarının karşısına pembe-mavi renkli formalarla çıkacaklarını ifade etti. Başkan Kılınç ‘pembe-mavi, Burdur hadi gari’ diyerek Burdurlu sporseverleri pazar günü oynanacak olan zorlu karşılaşmaya davet etti.

Burdur’u Bölgesel Amatör Lig’de temsil eden Burdur MAKÜSPOR, ligin ikinci haftasında Pazar günü saat 15.00’da Çatalhöyük Çumra Belediyespor’u konuk edecek.

Zorlu müsabaka öncesinde gazetemiz muhabiri Muhammet Fatih Başcı’ya konuşan Burdur MAKÜSPOR Başkanı Mustafa Kılınç, tecrübeli ve karakterli futbolculardan oluşan ve bu ligin üzerinde bir kadro kurduklarını belirtirken hedeflerinin sezon sonunda 3. Lig’e yükselerek Burdur’u profesyonel liglerde temsil etmek olduğunu söyledi.

Başkan Kılınç’ın açıklamalarından pasajlar şöyle;

“KUPA MAÇINDA LİG İÇİN OLUMLU SİNYALLER VERDİK”

“Bölgesel Amatör Lig 2022-2023 sezonu geçen hafta oynanan maçlarla başladı. Biz Türkiye Kupası müsabakası dolayısıyla biraz daha erken başlamak durumunda kaldık. O kupa müsabakası da bize çok geç bildirildi. Biz o yüzden çok hızlı bir şekilde hazırlanmak zorunda kaldık. 10 günlük bir çalışmayla 3. Lig’in güçlü ekiplerinden Karaman FK ile bir kupa maçı oynadık. O maç bizim için tabi zor bir maçtı ama 90 dakika boyunca futbolcularımız müthiş bir performans gösterdiler. Müsabakanın 90 dakikası golsüz tamamlandı. Uzatmalarda kalemizde gördüğümüz gol ile kupaya erken veda ettik. O maçta bizim için olumlu olan şey, yeni sezon için takımın olumlu sinyaller vermesi oldu. Yapmış olduğumuz transferlerin ne kadar isabetli olduğunu ve transferlerin bu ligin üstünde olduğunu da gördük. Kupa maçının ardından lig için 2 haftalık bir süreç kalmıştı. Hazırlıklarımıza devam ettik ve geçtiğimiz hafta Korkuteli deplasmanına gittik.

“GENİŞ ROTASYONA SAHİP KADROMUZ VAR”

Bu yıl geniş rotasyona sahip bir kadromuz var. Teknik heyetimiz yenilendi. Geçen yıl ki hocamız Ankara Demir Spor ile anlaştı. Biz de bu yıl geçtiğimiz dönemlerde Burdur MAKÜSPOR’u başarılara taşıyan Sezgin Korkmaz hocamız ve ekibiyle lige başladık. Korkuteli deplasmanı zorlu bir deplasmandı. Net bir skorla galip gelerek ilk hafta açısında bizim için motivasyon açısından da önemli olan liderlik koltuğuna da oturarak bu hafta içeride oynayacağımız Çatalhöyük Çumra Belediyespor maçına odaklandık. Bizim için önemli bir maç. Çünkü; Çatalhöyük Çumra Belediyespor oldukça güçlü, genç, koşan, mücadele eden bir ekip. Onlarda geçen hafta ilk maçlarını kazandılar. Biz de ilk maçımızı kazandık. Bu hafta 2 denk kuvvetin hatta şampiyonluk adayı olarak nitelendirebileceğimiz takımlardan iki tanesinin maçı olacak.

“İSKELET KADROMUZU KORUDUK”

Biz bu dönem iyi transferler yaptık. Karakterli futbolculardan oluşan transfer listemiz vardı. Şu an mevcut kadromuzda 28 futbolcumuz var. 17 tanesi öğrencimiz, 11 tanesi de yeni transferlerimiz. İskelet kadromuzu koruduk. Bu takımımızın en önemli özelliklerinden bir tanesi. Yani iskeleti koruyarak üzerini de çok karakterli ve tecrübeli futbolcuları koyarak devam ediyoruz.

“BÜTÜN TÜRKİYE BURDUR MAKÜSPOR’U KONUŞACAK”

Pandemi dönemini de sayarsak bu Burdur MAKÜSPOR’un Bölgesel Amatör Lig’de dördüncü sezonumuz. Artık belli bir seviyeye geldik. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim; 3. Lig’i konuşuyoruz. Artık 3. Lig’de mücadele edebilecek bir ekip kurma, bu hayali gerçekleştirme yolunda önemli adımlar atabilecek duruma geldik. Burdur olarak biz profesyonel liglerde takımı olmayan, uzun yıllardır da temsil edilemeyen bir İl’iz. Bu makus talihimizi inşallah bu yıl yeneceğiz diye ümit ediyoruz. Biz çalışacağız, gerisi de takdir Allah’tandır. İnşallah emeğimizin karşılığını alırız diye düşünüyoruz. Ama herkes şundan emin olsun; bu yıl Burdur’a futbol heyecanı yaşatacağız. Burdur artık futbolu konuşacak. Burdur MAKÜSPOR’u konuşacak. Sadece Burdur değil geçen senelerde olduğu gibi bütün Türkiye bu takımı konuşacak.

“PEMBE-MAVİ BURDUR HADİ GARİ”

Sayın Rektörümüz Adem Korkmaz’ın varlığından güç alıyoruz. Rektörümüz geçen yıl Burdur halkının ‘maçların merkezde oynanması’ çağrısına uyarak play-out maçından sonra bir söz vermişti. İnşallah bu hafta Pazar günü saat 15.00’da Çatalhöyük Çumra Belediyespor müsabakasıyla kendi seyircimizin önüne çıkacağız. Biz sözümüzü tuttuk. Artık sözünü tutma sırası Burdurlu sporseverlerde. Sonuçta Burdur’u temsil eden tek takımız. Yıllardan beri böyleydi ama bu yıl biraz daha farklı. Biz sadece üniversitenin takımı değil, Burdur’un takımız. Adımız Akif’in adını taşıyor ama sonuçta Burdur’u temsil ediyoruz. Dolayısıyla biz yine her yıl olduğu gibi haddimizi de bilerek, kendi gücümüzü de bilerek bu yıl Burdur’a layık ve Burdur’un göğsünü kabartacak bir takım oluşturduk. İnşallah ilk maçta seyircimizin de desteğiyle bu zorlu maçı lehimize çevirip, taraftarımıza güzel bir futbol izletip, heyecanı yaşatıp, ilk hafta aldığımız liderlik koltuğunu ligin sonuna kadar götürmeyi hesap ediyor, götürmeyi düşünüyor, buna göre çalışıyor ve buna göre hareket ediyoruz. Sorumluluğumuzu da biliyoruz. Koca bir şehrin sorumluluğunun farkındayız. İnşallah bu sezonun sonu 3. Lig olacak. Ben tekrardan Burdurlu hemşerilerimizi, sporseverleri Pazar günü oynayacağımız müsabakaya davet ediyorum. Bizleri yalnız bırakmamalarını ve 90 dakika desteklemelerini istiyorum. Nostalji tribünlerimiz var. Bu yıl formalarımızın rengini de değiştirdik. O tribünlerdeki seyircimizin karşısına yine nostalji renklerimizle mavi-pembe formalarımızla çıkacağız. Mavi-pembe ilk hafta uğurlu geldi. İnşallah bundan sonra da bu uğur devam edecektir. Buradan çağrımız ‘pembe-mavi, Burdur hadi gari’ diyoruz.

“ŞAMPİYONLUK İDDİAMIZI GEÇEN SENE SONUNDA KOYDUK”

Söylediğimiz ilk haftadan şampiyonluk iddiası değil. Çünkü başarılar saman alevi gibidir. Sadece bir maça bakarak şampiyon olunmaz, iddia konulmaz. Biz Korkuteli maçına kadar öyle bir iddiamız yoktu ama net skor, güzel oyunla kazandık, liderlik koltuğuna oturduk ve artık bizim de yolumuz 3. Lig olsun değil. Biz bu takımı kurarken, daha takımı oluştururken 3. Lig iddiasıyla bu takımı kurduk. Bu şampiyonluk iddiamız 1 ay öncesinden hatta geçen sezonun sonundan itibaren ortaya konmuş gerçekçi bir iddiadır.

“2 TRANSFER DAHA YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Birkaç bölgede eksiğimiz var. O eksikliklerimizi gidermeye çalışıyoruz. Tabi BAL, adı gibi değil. Bela ligidir. Futbolcu transfer etmek zor. Çok büyük paralar dönüyor. Bizim takımımızın bütçesi de belli. Daha önceki dönemlerde olduğu gibi mütevazi bir bütçeyle yola çıktık. O mütevazi bütçeye uygunda transferler yaptık. İhtiyaç duyduğumuz bölgelere en fazla 2 transfer daha yapmayı düşünüyoruz. Teknik heyetin raporu doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: HAYDİ, BURDUR, MAÇA:, “PEMBE, MAVİ, BURDUR, HADİ, GARİ”,
Yorumlar
Haber Yazılımı