Haber Detayı
31 Ağustos 2023 - Perşembe 17:18
 
CUMHURİYET MEYDANI’NA ENGELSİZ KART MERKEZİ
CUMHURİYET MEYDANI’NA ENGELSİZ KART MERKEZİ
- Haberi
CUMHURİYET MEYDANI’NA ENGELSİZ KART MERKEZİ

Burdur Cumhuriyet Meydanı’na Engelsiz Kart Merkezi açıldı. Burdur Belediyesi ve Burdur Özel Halk Otobüsleri iş birliği ile açılan merkezde tüm kent kart işlemlerinin yanı sıra belirli günlerde de emlak vergisi ve su faturası gibi işlemlerde merkezden yapılabilecek.

Burdur Belediyesi ve Burdur Özel Halk Otobüsleri iş birliği ile Cumhuriyet Meydanı’na Engelsiz Kart Merkezi açıldı. Açılışa Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, siyasi parti temsilcileri, Özel Halk Otobüsleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşmaların ardından kurdele kesimi ile birlikte merkez vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Açılışta konuşan Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi yönetim kurulu üyesi Ahmet Ali Bilgiç, “Vatandaşlarımıza engelsiz bir şekilde Cumhuriyet Meydanı’mızda kart çıkarma merkezi açıyoruz. Üyelerimiz adına Burdur Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

“YURTTAŞLARIMIZIN HAYATINA KOLAYLIK GETİRECEĞİNE İNANIYORUM”

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut ise, “Burdur Belediyemizin insan hayatına dokunan, kolaylaştırıcı bir hizmetinin daha açılışında beraberiz. Engelsiz Kart Çıkarma merkezimizde engelli yurttaşlarımızın rahatça belediyemizin kendi bulunduğu alana çıkmak durumunda kalmadan bu merkezden bu hizmetten yararlanmaları gerçekten de yurttaşlarımızın hayatlarında bir kolaylık getireceğine inanıyorum. Emeği geçen başta belediye başkanım Ali Orkun Ercengiz olmak üzere tüm belediye personellerimize teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.” diye konuştu.

“ENGELSİZ BİR BURDUR İÇİN GAYRET EDİYORUZ”

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise şunları söyledi;
“Göreve geldiğimiz günden beri engelsiz Burdur yaratmak için gayret gösteriyoruz. Sizlerin de mutlaka gözlemlediği gibi özellikle vatandaşımızın ulaşılabirlik anlamında tüm belediye hizmet binalarının, kaldırımların, yolların engelli yurttaşlarımızın engelsiz bir hayat yaratma adına gösterdiğimiz çabayı bugün Halk Otobüsleri Kooperatifimizle birlikte yurttaşımızın daha kolay hizmet alabileceği bir nokta olarak tam da Burdur’un en merkezi noktasında engelli yurttaşlarımıza hizmet eden ve halk otobüslerimiz tarafından hizmet üretileceği bir noktayı da hizmete açıyoruz. Dışarıdan bakıldığında çok büyük bir şey gibi görünmeyebilir ama bir engelli yurttaş açısından olaya baktığımızda bugün bir kart çıkartmak için Burdur Belediyesi hizmet binasına gelip gidebilmesi zorlayıcı bir unsurdu. Bunun farkına birlikte vardık. Bu noktada sadece engelli yurttaşlarımıza değil diğer yurttaşlarımıza da hizmet edebilecek formatta bir hizmet noktasını da bugün hizmete sokuyoruz. Halk Otobüsü Kooperatifi yöneticilerimiz her zaman olduğu gibi bu noktada bir teklifle geldiler. Biz de bu teklifi değerlendirdik, olumlu bulduk. Başka bir maksatla da planladığımız bu yeri derhal bu hizmet için dönüşümünü sağladık. Bugün itibariyle bu hizmet için burayı açıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: CUMHURİYET, MEYDANI’NA, ENGELSİZ, KART, MERKEZİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı