Haber Detayı
23 Aralık 2020 - Çarşamba 14:17
 
Burdur'da Emniyet Ekipleri Yük Taşıyan Araçlara Yönelik Denetimler Yaptı
Burdur'da Emniyet Ekipleri Yük Taşıyan Araçlara Yönelik Denetimler Yaptı
- Haberi
Burdur'da Emniyet Ekipleri Yük Taşıyan Araçlara Yönelik Denetimler Yaptı

Güvenlik güçlerimiz tarafından vatandaşlarımızın huzuru ve trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik yapılan denetimlere kapsamlı şekilde devam edilmektedir.

Bu kapsamda İl Emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından 18-19-20 Aralık 2020 tarihlerinde İlimiz genelinde Trafik Birimleri tarafından Yük Taşıyan Araçlara yönelik denetimler yapılmıştır.

Yapılan denetimlerde 496 araç ve sürücüsü kontrol edilmiş 2 araca/sürücüsüne 30/1-A maddesi Servis freni lastikleri dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park fren ve dönüş ışıkları noksan bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanmak 31 araca/sürücüsüne 31/1-B maddesi Kamyon çekici ve otobüslerde takoğraf bulundurmamak kullanmamak veya kullanılır şekilde bulundurmamak 15 araca/sürücüsüne 34. maddesi Muayenesi yapılmamış araçla trafiğe çıkmak 6 araca/sürücüsüne 49/3 maddesi Ticari amaçla yük ve yolcu taşıyan motorlu taşıt sürücülerinin taşıt kullanma sürelerine aykırı olarak taşıt kullanması ve bunlara taşıt kullandırılması 2 araca/sürücüsüne 51.maddesi Yönetmelikte belirtilen hız sınırını aşmak 2 araca/sürücüsüne 64. maddesi Yönetmelikte belirtilen şekilde araç ışıklarını kullanmamak 3 araca/sürücüsüne 65. maddesi Taşıma kapasitesinin üstünde yük ya da yolcu taşımak. 15 araca/sürücüsüne ise Karayolları Trafik Kanununun diğer ilgili maddelerinden toplam 76 araca/sürücüsüne Trafik İdari Para Cezası uygulanmış 27 araç trafikten men edilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Burdur'da, Emniyet, Ekipleri, Yük, Taşıyan, Araçlara, Yönelik, Denetimler, Yaptı,
Yorumlar
Haber Yazılımı