Haber Detayı
24 Haziran 2024 - Pazartesi 16:36
 
Burdur'da Denetimler Sürüyor:182 Firma Denetlendi
Burdur'da Denetimler Sürüyor:182 Firma Denetlendi
- Haberi
Burdur'da Denetimler Sürüyor:182 Firma Denetlendi

Burdur İl Ticaret Müdürlüğü, Piyasa Gözetimi ve Denetimi çalışmaları kapsamında Kurban Bayramı öncesinde ve idari tatil günlerinde kapsamlı denetimler gerçekleştirdi

Burdur İl Ticaret Müdürlüğü, Piyasa Gözetimi ve Denetimi çalışmaları kapsamında Kurban Bayramı öncesinde ve idari tatil günlerinde kapsamlı denetimler gerçekleştirdi. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve ilgili ikincil mevzuat gereğince yapılan denetimlerde haksız fiyat artışı, fiyat etiketi, stokçuluk ve garanti belgesi konularına özellikle dikkat edildi.

Denetimler, yiyecek içecek hizmeti sunan firmalar, tatlı, kuruyemiş, bayram şekeri ve çikolata satan işletmeler ile yerel ve ulusal marketlerde yoğunlaştırıldı. İl merkezinde ve ilçelerde toplamda 182 firmada 963 ürün denetlendi.

Denetim sonuçları günlük olarak Bakanlık İç Ticaret Genel Müdürlüğü ve Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü’ne bildirildi. İl Ticaret Müdürlüğü, tüketicilerin haklarını korumak ve piyasa düzenini sağlamak amacıyla denetimlerine aralıksız devam etmektedir.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Burdur'da, Denetimler, Sürüyor:182, Firma, Denetlendi,
Yorumlar
Haber Yazılımı