Sen-Ben Siyaset Diline Meydan Okuyorum

AK Parti Burdur Milletvekili Prof. Dr.Adem Korkmaz Kanal 15 ekranlarında yayınlanan “Burdur’un Nabzı – Yaz Özel” programında Bilal Karasakal ve Kürşat Tuncel’in sorularını cevapladı.

9 Ağustos 2024 Cuma gecesi Kanal 15’te canlı yayınlanan, MAKÜ stüdyosunda gerçekleşen programda Burdur Milletvekili Korkmaz, yine sıra dışı, çarpıcı, cesur açıklamalarda bulundu.

“İçme suyu sorununu çözmeye yönelik adımlar, köy gezileri – kırsal kalkınma programı ve Burdur’da bu yıl içerisinde gerçekleşen kamu yatırımları” hakkında Vekil Korkmaz konuştu, farklı bir vekil profili çizdi.

Korkmaz, AK Parti’nin 23’üncü yaşına girmek üzerine olduğunu hatırlatarak, iktidar olarak yine hedeflerinin halka hizmet olduğunu, partinin ismine yer alan ‘adalet ve kalkınma’ kavramlarına dikkat çekti.

2024 yerel seçimleri ve Burdur il merkezindeki MHP ile iş birliğini, ittifakı da değerlendiren Korkmaz, “aslında il genelinde, il’in bütününde ittifak olmalıydı, il’de ittifak zeminini tam oturtamadık, bu zemini oluşturamadık” öz eleştirisinde  bulundu.

“Artık seçim süreçleri geride kaldı, bundan sonrası hizmet, herkes sözlerini, vaadlerini yerine getirmeli” çağrısında bulunan Korkmaz, Burdur için kafa yorduklarını vurguladı.

Yerel seçimlerin de geride kaldığını, bütün belediye başkanlarının enerjilerini icraatlarına vermeleri gerektiğini söyleyen Korkmaz,  “polemik ve şark kurnazlığını bırakılmalı. Halka ne söz verdilerse onlar yapılmalı. Seçmene seçimde siz vaad ettiniz o zaman sözünüzü tutun, ‘sen - ben siyasetinden’ vazgeçip hizmet verme zamanı, sorunları çözme zamanı ,ben de vekil olarak sözler verdim kendim dahi bu sözleri tutmak ve gerçekleştirmek zorundayız dedi. Hem  AK Partili hem diğer parti belediye başkanları seçildikleri günden itibaren partisi olmaz rozeti aldıkları günden itibaren herkesin belediye başkanlarıdır. Hiçbir başkan boş laf oyunları ile gündemi meşgul etmesin, herkes defteri açsın halka ne vaad ettiyse gerçekleştirmeye başlasın. Artık sosyal medyadan yazarak sen ben diyerek zaman kaybetme zamanı değil halk bizden hizmet bekliyor” değerlendirmesinde bulundu.

 

“BURDUR’UN SU SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ NOKTASINDA  BÜYÜK MESAFE KAT ETTİK”

Milletvekili adaylığından itibaren ve vekillik görevinden bu yana söylemlerinde ısrarla içme suyu meselesini gündeme getiren, su’yun em öncelikli hedefi olduğunu hep dile getiren Adem Korkmaz, programda su ile ilgili gelinen son noktayı, gelişmeleri de anlattı.

“Yıllardır konuşulan su sorununda son aşamaya geldik” diyen Korkmaz, ilk aşamanın Senir Suyu olduğunu belirterek, Senir Suyu’nda gerekli tüm işlemlerin olumlu sonuçlandığını, artık ihale sürecine gelindiğini, bundan sonrasında Burdur Belediyesi’nin ihale sürecini başlatması gerektiğini dile getirdi.

İçme suyu sorununun Burdur ve Bucak’ta köklü çözümü için Ankara’da DSİ Genel Müdürlüğünde Su Zirvesi gerçekleştiğini, bu toplantıda çok önemli kararlar alındığını söyleyen Korkmaz, alınan kararların protokol çerçevesinde ilerleyeceğini, baraj yatırımı ile içme suyu meselesinin kalıcı biçimde çözüme kavuşturulacağını müjdeledi.

Korkmaz, “DSİ’deki Burdur Su Zirvesi’nde Burdur belediye başkanımız Ali Orkun Ercengiz ve Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş’te yer aldı. Verimli bir zirve oldu. Bu iki yerleşim yeri Bucak ve Burdur, Burdur nüfusunun neredeyse yüzde 70’ini oluşturmakta .Gelinen son nihai süreç, kısa vadede Senir simetriğinde Gökçebağ   bölgesinde de sondaj çalışması yapılacak. Eğer; su olursa buradan su alabileceğiz. Bu sayede proje maliyeti düşecek. Senir suyu projesi onaylandı bundan sonrası Burdur Belediyesi’nin inisiyatifinde. Kredi bulma, ihale süreçlerinde de başkana, belediyemize yardımcı olmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

“BURDUR,  BARAJ SUYU YATIRIMI İHTİYACINI ÇAVDIR’DAN SAĞLAYACAK”

Vekil Korkmaz su sorununa ilişkin kalıcı çözümü su zirvesinde de  değerlendirildiğini belirterek, seçenekler, alternatifler ışığında Çavdır Barajını 2025 yılında kalıcı su çözümü için yatırıma alma çabası içinde olduklarını söyledi. Korkmaz, “bu baraj içme suyu yatırımıyla Burdurun su sorunu kökten çözülmüş olacak” dedi.

“BATI OSB, BÖLGEYE GÜÇ KATACAK”

Projelerle Burdur’a güç vermeye devam edeceklerini dile getiren, Burdur’un batı koridoruna, batı ilçelerine hitap eden OSB çalışmalarında da epey mesafe aldıklarını açıkladı.

“YATIRIMLAR HIZLA DEVAM EDİYOR”

Vekil Korkmaz 2024 yılı içersinde Burdur’da il genelinde eğitim ve sağlık yatırımlarının hızla devam ettiğini sözlerine eklerken,  eski hastane yerinin de mutlaka  değerlendirileceğini, asıl hedeflerinin yeni hastaneyi araştırma hastanesi seviyesine çıkarmak olduğunu vurguladı.

Korkmaz, programın sonunda göl kenarında Çendik tesislerinin olduğu alana modern bir kamp alanı kazandırılacağını da yeni projelerden biri olarak kamuoyuna duyurdu.