Salda Gölü'nde balon uçuşları başladı!

Yeşilova ilçesinde bulunan doğal güzellikleri ve turkuaz rengi sularıyla tanınan, önemli turizm merkezlerinden biri olan Salda Gölü’nde sıcak hava balonu uçuşları başladı.

Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan doğal güzellikleri ve turkuaz rengi sularıyla tanınan, önemli turizm merkezlerinden biri olan Salda Gölü’nde sıcak hava balonu uçuşları başladı.

Tanıtım lansmanında protokol konuşmalarının ardından, etkinliğe katılan davetliler ve basın mensupları sıcak hava balonlarına bindi. Gökyüzüne yükselen balonlar, katılımcılara Salda Gölü'nün benzersiz manzaralarını kuşbakışı görme fırsatı sundu. Gölün turkuaz rengi suları, beyaz kumsalları ve çevresindeki yemyeşil doğa, gün doğumuyla birleşerek muhteşem görüntüler oluşturdu. 

Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün çalışmalarıyla Salda Gölü'nde sıcak hava balonu uçurulması etkinliğinin tanıtımı yapıldı. Ticari uçuşların iki hafta içinde başlaması planlanan etkinliğin tanıtım lansmanına Burdur Valisi Türker Öksüz, Yeşilova Belediye Başkanı Okan Kurd, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Güder ile kamu kurum, kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

“Bu uçuş koruma altına alınmış mirası tüm dünyaya tanıtma fırsatı sundu”

Salda Balonculuğu Kurucusu Emre Yıldız programda yaptığı konuşmada, “Sizin desteklerinizle bu uçuşu gerçekleştirdik. Salda’da bu ilk uçuşu gerçekleştirmek bizim için de büyük bir paylaşım oldu. Burada uçuşa başlamamız doğal güzellikleriyle koruma altına alınmış bu mirasın tüm dünyaya tanıtma fırsatı sunmuştur.” dedi. 

“Bir yıl içerisinde 500 kişiye istihdam sağlanacak”

Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Emre Gürsoy ise, “Balon meselesi görsel güzellik tabi önemli. Fakat Yeşilova’da yaklaşık bir yıl içerisinde 500 kişinin istihdamı söz konusu. Dolaylı olarak da buradan 3 bin kişinin ekmek yemesi demek. Bizi heyecanlandıran noktası budur.” diye konuştu. 

“Salda sadece Türkiye’nin değil dünyanın göz bebeği” 

Etkinlikte konuşan Vali Öksüz ise şunları söyledi; “İnanıyorum ki bu güzel heyecan sonucunda bölgemizin, ülkemizin turizmine ve ilimizde yaşayan vatandaşlarımıza önemli katkılar sunacak. Türkiye'nin ve dünyanın doğa harikaları arasında sayılan Salda Gölü, beyaz kumsalıyla, eşsiz turkuaz renkleriyle görsel şölen sunan, herkesi büyüleyen, sadece Burdur'un değil, dünyanın da göz bebeğidir. Bugün başlangıcını vereceğimiz uçuşlarla birlikte Salda Gölü’nün bu güzelliğini güneşin doğuşuyla birlikte farklı bir açıdan gökyüzünde herkes seyretme imkanına sahip olacak. Bu etkinlikle birlikte balon turizminde de farklı bir destinasyon oluşuyor. Biz Salda’nın bu balon uçuşuyla birlikte ülkemizin önemli turizm noktalarından, ulaşım noktalarından biri olacağına yürekten inanıyoruz. Turizm sektöründe adımızı tüm Türkiye’de önemli şekilde duyurmak istiyoruz. Bu uçuşlarla birlikte Kapadokya’dan sonra Pamukkale’den sonra artık Burdur ismini bütün herkes bilmiş olacak. Balon turizmiyle birlikte şehrimize katma değer yaratmayı, istihdam yaratmayı ve turizm sektöründen önemli pay almayı başaracağız.” 

Balona binen kurum müdürleri ve vatandaşlar çok heyecanlı olduklarını, Burdur için tarihi bir gün olduğunu ve uçuşların hayırlı olmasını söylediler.