Hacılar Yolu ne olacak?

Burdur – Hacılar yolu bugünlerde trafik kazalarıyla gündemde…
Burdur’un batı koridoruna (7 ilçe; Kemer, Yeşilova, Karamanlı, Tefenni, Gölhisar, Çavdır, Altınyayla) karayolu ulaşımının sağlandığı, Denizli ve Fethiye gibi güzergahlar üzerinde yer alan Hacılar mevkii, ölümlü trafik kazalarıyla anılan bir yer haline geldi!

Yaz aylarında trafik akışının iyice yoğunlaştığı Hacılar bölgesinde, yol yapım, bakım çalışmaları olduğunda ve trafik akışı tek yön’e, tek şeride düşürüldüğünde, adeta trafik kazalarına davetiye çıkarılıyor. Yol yoğunluğu, bakım çalışmalarında yolun daralması, araç sürücülerinin bir hayli zorluyor. Bu zor koşullara sürücülerin dikkatsizliği, hatalar eklendiğinde trafik kazaları meydana geliyor, ölümlü trafik kazaları yaşanıyor.
Burdur’da yolun tek şeride düştüğü Hacılar Köyü girişinde kontrolden çıkan otomobil şarampole uçarak ağaca çarptı, otomobil sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetmesi, yine üç hafta önce iki otomobilin çarpıştığı 5 kişinin hayatını kaybettiği kaza, Hacılar yolunu yine gündeme taşıdı.
Yaklaşık 10 yıl önce başlayan ve halen devam Burdur Fethiye karayolu yol yapım çalışmaları nedeniyle Hacılar köyü mevkiinin bazı yerlerinde yolun tek şeride düşmesi nedeniyle bir çok yaralamalı ve ölümlü kazanın meydana geldiğini ve bu yol yapım çalışmalarının bir an önce tamamlanması için Hacılar Köyü Muhtarı Ramazan Öztürk yetkililere bir kez daha seslendi.