CHP Kadın Kolları Başkanı yeniden Zinet Gezer

CHP İl Başkanlığı’nda İl Kadın Kolları seçimi yapıldı. Seçime tek aday olarak katılan Zinet Gezer oy birliği ile Kadın Kolları Başkanlığı’na yeniden seçildi.

Kongreye Milletvekili Mehmet Göker, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP İl Başkanı İzzet Akbulut, CHP Merkez İlçe Başkanı Serkan Şimşek ve partililer katıldı.

 

Zinet Gezer’in listesindeki Yönetim Kurulu üyeleri,Nazan İlgün, Emine Erbil, Perihan Akşit, Canan Bektaş, Ayfer Hıncal, Şafak Aygen Turgut, Fethiye Say, Vahide Erkaya, Seval Düdük ve Neşe Temekoğlu’dan oluştu.

Toplantıda konuşan Kadın Kolları Başkanı Zinet Gezer;

“2 yıl önce beni ve ekip arkadaşlarımı bu göreve getiren sizlere teşekkür ederim. Ben ve ekip arkadaşlarımda sizlere yakışır şekilde çalıştığımıza inanıyorum. Ama zorlu bir süreç yaşadık.

24 Haziran 2018 genel seçimleri arkasından 31 Mart yerel seçimlerini üst üste yaşadık. Bu seçim çalışmaları boyunca ilk başlarda çok tedirgindim. Çünkü en büyük görev biz kadınlara düşüyordu. 4 ay boyunca bu çalışma biter mi ya da calışmalar katılan az olursa, ne yaparız diye uykularım kaçıyordu. Ama hiçte öyle olmadı. Tüm il örgütünün kadın üyesi arkadaşlarıma ayrıca sabahı 8’inde telefon açıp Zinet Abla bugün nereye gidiyoruz diyen yüreğini CHP’ye adayan arkadaşlarıma pansiyonda işlerini, evde hastasını başkasına emanet eden, çalışmalara var gücüyle destek olan kardeşlerime, görünce biz destek olamıyoruz diyerek tedirgin olan ablalarıma, çalışamalar biz katılamıyoruz diyerek yemek gönderen kalbi aydınlık bir Türkiye için çarpan CHP yoldaşlarımıza gönülden teşekkürü bir borç bilirim. Hepsine canı gönülden teşekkür ederim.

 

İki yıl boyunca halkın içinde olmaya çalıştık. Gitmediklerimiz, görmediklerimiz, yüreğine dokunamadıklarımız bize gelmiyor, yüreğini açmıyor. Bize düşen görevde yüreklere dokunmak. Bu dönemde çok çalışacak, halkın içindeki ilçelerimizde, köylerimizde kadın örgütlerimizle birlikte açılmadık kapı bırakmayacak, çalışmalarımıza devam edeceğiz.

CHP’li olmak bir ayrıcalıktır. Onun için, bu aile içinde olup görev almaktan gururluyum, onurluyum. Bu ayrıcalığın verdiği bilinçle, cesaretle, sorumlulukla her nerede olursa olsun korkmadan, saklanmadan sessiz kalmadan ülkemiz için her yerde mücadeleye hazırız. Bunun için biz kadınlarında hak, hukuk ve adalet davasını görev bilen Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaoğlu’na, bir ülkede ‘Namuslular en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır’ diyen İsmet İnönü’ye, ‘Sizlere iki büyük miras bırakıyorum. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri de Cumhuriyet Halk Partisi’ diyen Kurucumuz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e sözümüz var.

 

Gadın Burdur’umun kadınlarına sözümüz var. Hep yan yana, sevinçte, tasada birlikte olacağız.

Bizler, hukukun üstünlüğünün sağlandığı, işsizlik, yolsuzluk, yoksulluğun azaldığı güne kadar mücadeleye devam edeceğiz.

Cumhuriyet değerlerimiz ve Atatürk Devrimleri ile elde ettiğimiz haklarımızın elimizden alınmasına sessiz kalmayacağız.

Demokrasi ve özgürlüğümüz olmazsa olmazımız. 

Kadın cinayetlerine, kadına şiddete, çocuk istismarlarına susmayacağız.

Biz kadınların çocuklarımıza, gençlerimize, torunlarımıza, bize bu güzel vatana bırakan Mustafa Kemal Atatürk’e, bu vatan için canlarını feda eden şehitlerimize borcumuz var.

 

Kadın sevginin, sevdanın, umudun adıdır. Umut olacağız. Umudun olduğu her yerde tek adamlar yenilmiştir.

Umutların tükendiği yerde Mustafa Kemal Atatürk bu halka umut olmuştur. Bizde işte o bir çift göz mavi gözün ışığında, yüreğimizin susmadığı, ayaklarımızın bizi taşımadığı yere kadar çağdaş, aydınlık yarınlar için çalışacağız.

Delege arkadaşlarım bugün bize oy verirseniz iki yıl daha CHP ilkelerini, hak, hukuk, adalet mücadelesini, kadınlarımızın, çocuklarımızın haklarını savunmaya devam edeceğiz.

Biz cesaretimizi ilkelerimizden, gücümüzü birliğimizden alan Cumhuriyek kadınlarıyız.

Kadına mücadele etmek yakışır. Kadına Cumhuriyet yakışır, demokrasi yakışır ve Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı aydınlık yolda yürümek yakışır. Bizde bu yolda yürümeye devam edeceğiz uygun görürseniz.

Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, teşekkür ediyorum.” dedi

 

Kaynak: Burdur Gazetesi