BURDUR’DA ‘SÖZLÜ TARİH ÇALIŞMALARI’ FİDANLAR, ÇINARLARLA BULUŞUYOR

Burdur’da ‘Sözlü Tarih Çalışması’  kapsamında 520 öğrenci 1000 yaşlı bireyle konuşacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çınarlarımız olan yaşlılarımızın bir nevi tarihlerini unutturmamak amacıyla başlatılan ‘Sözlü Tarih Projesi’ 21 pilot il arasında yer alan Burdur’da da devam ediyor.

Burdur’da 52 öğretmen 520 öğrencinin yer aldığı proje kapsamında öğrenciler belirledikleri bir erkek, bir yaşlı kadın olmak üzere 1000 bireyle sohbet ederek belirlenen soruları soruyor ve söyleşinin video kaydını alıyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, sosyal medya hesabından sözlü tarih çalışmaları ile ilgili “Sözlü Tarih Çalışmaları kapsamında hedefimiz ilk etapta İl genelimizdeki Tarih ve Sosyal Bilgiler öğretmenlerimizin danışmanlığında, 70 yaş üstü büyüklerimizle öğrencilerimizi buluşturarak onların kültürel ve tarihsel aktarımı bizzat yaşamalarını sağlamak, hem yazılı hem de video şeklinde tarihin canlı şahitlerini ve yaşantılarını nesilden nesile aktarmaktır.” açıklamasını yaparak projede yer alan öğretmen Serdar Kaya rehberliğinde Şeker Ortaokulu 6/B sınıfı öğrencisi Ecem Gökçe Bulduk’un hazırlamış olduğu Almanya’ya İşçi Göçü Havva KOÇAK’ın (74) röpotaj videosunu paylaştı.

Mart ayında başlayan sözlü tarih çalışması Haziran ayı sonuna kadar devam edecek. Öğrencilerin yaptığı görüşmeler tamamlandıktan sonra videolar Milli Eğitim Bakanlığında toplanacak ve çalışmalar sonucunda sözlü tarih kütüphanesi oluşturulacak.

Burdur’da gerçekleştirilen röportajların büyük bölümünün de tamamlandığı öğrenildi.