BURDUR’DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Burdur’da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oldu.

Meteorolojinin yoğun kar yağışı uyarısı yaptığı Burdur’da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı kent merkezi ile Burdur-Antalya, Burdur-Ankara ve Burdur-Fethiye Karayollarında etkili oldu.

Kar yağışı nedeniyle, Kurna rampaları ve Antalya Kavşağı’nda kayan kamyonlar sebebiyle yol trafiğe kapandı. Burdur-Antalya, Burdur-Ankara, Burdur-Fethiye karayolları trafiğe kapandı.

Kent merkezinde de kar yağışı nedeniyle küçük çaplı maddi hasarlı kazalar meydana geldi.

Kar yağışının tadını ise çocuklar çıkardı. Çocuklar kar topu oynayarak eğlendi.

Öte yandan yoğun kar yağışı nedeniyle Burdur İl Genelinde okullar bir gün süreyle tatil edildi.

“Belediye ekipleri sahada”

Kar yağışının etkili olduğu Burdur’da belediye ekipleri de yollarda kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye ekiplerinin çalışmaları hakkında sosyal medya hesabı üzerinden bilgi veren Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Etkisini göstermeye başlayan kar yağışıyla birlikte ekiplerimiz il genelinde tuzlama ve kar küreme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. An itibarıyla tüm iş makinalarımız karla mücadele için sahadadır. Vatandaşlarımızdan ricamız zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarıdır. Özlediğimiz yağışlar yeraltı kaynaklarımızı besliyor bu yüzden kar yağmasından hiç şikayetçi değiliz. Kar kürememin yanı sıra kaldırım temizleme çalışmalarına da başladık. Sabaha sorunsuz bir kent için aralıksız çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.