Burdur'da Firari Keçiler Her Yerde Aranıyor

Burdur’un Suludere Köyü dağ mevkiisinde, adak ve kurbanlık olarak yetiştirilen 7 küçükbaş hayvan sürüden ayrılarak kayboldu.

Sürü sahibi Sercan Aksöz, hayvanların kaybolduğu haberini alır almaz harekete geçti. Kaybolan hayvanların bulunması için de vatandaşlardan yardım istedi. 

  Hayvanlar Otlatılırken Sürüden Ayrıldılar

Olay, baba Ali Aksöz'ün sürüyü otlatması sırasında meydana geldi. Sercan Aksöz, adak ve kurbanlık işleri için yetiştirdiği hayvanları otlatma görevini babasına bırakmıştı. Ancak sürüyü otlatırken kısa bir dalgınlık yaşanması üzerine 7 küçükbaş hayvan sürüden bir anda firar etti.

Aramalar Sonuçsuz Kaldı

Hayvanların kaybolduğunu fark eden Ali Aksöz, hemen oğluna haber verdi. İkili, çevrede yaptıkları tüm aramalara rağmen hayvanları bulamayınca çevre halkından destek istediler. Baba-oğul, tüm çabalarına rağmen sürüden kaçan 7 hayvanı bulamadılar. Sürü sahibi Sercan Aksöz, kaybolan küçükbaşların telef olabileceği endişesi taşıyor. Hayvanların görüldüğü yerlerde kendisiyle irtibata geçilmesi için vatandaşlara çağrıda bulunarak, "Lütfen hayvanları görenler bize 0544 9000 826 numaralı telefondan ulaşsın," dedi. Herhangi bir olumsuz durum yaşanmadan hayvanların bulunması için tüm yardımların önemli olduğunu belirtti.