BURDUR’DA 1 MİLYON FİDAN TOPRAKLA BULUŞACAK

Burdur Orman İşletme Müdürü Sefa Karataş ve Burdur Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız etkinlikte konuşma yaptı.

“Burdur’da bu yıl 1 milyon fidan dikilecek”

Burdur Orman İşletme Müdürü Sefa Karataş; “Çocuklarımızı ve gençlerimizi ağaç ve orman sevgisi dolu bir kalple büyütmek için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Ormanlar ekonomik değerlerin yanında yer kürenin ciğerleridir. 2021 yılında ülkemizde ve ilimizde Bucak ve Tefenni ilçelerimizde çıkan orman yangınlarını tüm kamu, kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlarımızın desteğiyle hep birlikte büyük mücadeleler vererek söndürdük. Bu alanlar şu anda ağaçlandırılmaya devam ediliyor. Orman teşkilatı olarak küle dönen orman alanlarının her bir metrekaresinin başka bir amaçla kullanılmasına müsaade etmeden tekrar yılı içerisinde ağaçlandırarak yem yeşil orman alanlarına dönüştürerek yeşil vatanı canımız gibi koruyacağız. Orman Genel Müdürlüğü de yapmış olduğu başarılı çalışmalarda son yirmi yılda orman alanlarına 1 milyon 850 bin hektar artırarak ülkemizin mevcut orman alanını yüzde 27’den yüzde 29’a çıkarmıştır. Burdur ilimizde de son yirmi yılda 112 milyon 609 bin adet fidan dikildi. Yine bu yıl 1 milyon fidan dikilecektir.”

Karataş konuşmasında tüm çalışma arkadaşlarının ormancılık gününü de kutladı.

“Ormanlarımız yeşil vatanımızı oluşturmaktadır”

Burdur Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız ise konuşmasında; “Ormanlarımız yeşil vatanımızı oluşturmaktadır. Orman uzun vadeli bir yatırımdır. Bugün dikersiniz, 15-20 sene sonra o ağacın büyüdüğünü görürsünüz. Ormanlar vatanımızın daha güzel bir vatan haline gelmesi için vazgeçilmezdir. Ormanları korumak 7’den 70’e hepimizin görevidir. Bugün dikilecek olan fidanlar tez zamanda büyür ve gelecek nesiller için de bir teminat teşkil eder.” ifadelerini kullandı.

Vali Yardımcısı Yıldız konuşmasının sonunda çıkan orman yangınlarının söndürülmesinde ve yerine ağaçların dikilmesinde emeği olan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından fidan dikimi gerçekleştirildi.

Fidan dikiminin ardından katılımcılara ikramlar verildi ve program sona erdi.

Muhammet Fatih Başcı