BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTISI YAPILDI

Burdur Belediyesi Ekim ayı Meclis toplantısı yapıldı.  Meclis toplantısında 9’u ana gündem, 2’si ek gündem maddesi olmak üzere toplam 11 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Meclis toplantısında gündem maddelerine geçilmeden Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, açılış konuşmasında Burdur Belediyesi’nin yaptığı faaliyetler hakkında meclisi bilgilendirdi.

Başkan Ercengiz, konuşmasında şunları söyledi;

“Otogar iç kısmi asfaltlama çalışması ve alt yapı sorunları vardı onlar tamamlandı. Kayaaltı köyü koca pınar mevkii yol hattı düzenleme ve malzeme serim çalışması, Hızır İlyas Mahallesi 19.sokak stabilize serme sıkıştırma, 1.sokak, 8.sokak, 15.sokak, 25.sokak, 29.sokak drenaj hattı kazım, hafriyat alma ve dolgu çalışması, Kışla mahallesi muhtelif bölgelerde yol üzerinde bulunan malzemelerin greyder ve Kepçe ile temizlenmesi, dere geçiş ve kaldırım beton döküm çalışması, Menderes mahallesi muhtelif bölgelerde yol üzerinde bulunan malzemelerin greyder ve kepçe ile temizlenmesi, şehit ümit sokak kaldırım düzenleme hafriyat alma ve dolgu çalışması, 3.küme evleri sokak asfalt kırığı serme ve sıkıştırma çalışması, Özgür mahallesi engelsiz kafe çevre düzenleme, stabilize serme sıkıştırma, elektrik hat, döşeme ve sıcak asfalt çalışmalarının bir kısmı tamamlandı, bir kısmında da çalışmalar sürüyor.

“Engelsiz Kafenin sert zemin tadilatları bitti”

Gençlik Parkı 950 m² kilit parke döşenme işlemi bitti. Belediye Sarayı, Fevzi Çakmak Mahallesi 23081. Sokak ve 23045. Sokak Parkları, Akdeniz Evler Parkı, Şirin Evler 2 Parkı, Cumhuriyet Parkı ve Özlem Evleri 8. Kısım Parkı’nın suni çim uygulaması bitti. Atatürk Kız Öğrenci Pansiyon’unun tadilatları başlamış olup devam etmektedir. Engelsiz Kafenin sert zemin tadilatları bitti. Halk Plajında yeni kurulacak olan oyun grubu zemin çalışması başlamış olup devam etmektedir.

“Salı Pazarı çatımızın onarımını kapsamlı bir biçimde tamamlıyoruz”

Yıpranan ve aşınmadan dolayı, pazarcı esnafımız ve üreticimizi zaman zaman iklim koşullarına karşı koruyamayan Salı Pazarı çatımızın onarımını kapsamlı bir biçimde tamamlıyoruz. Bölgenin en güzel pazarı Salı Pazarı’dır. Çanakkale Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan‘ın ev sahipliğinde İl Belediye Başkanları toplantısına katıldık. İnsuyu’nda bir kuyu daha açıyoruz.  Kayıp kaçakları da engellemek üzere sürdürdüğümüz çabamız devam etmekle birlikte şebeke yenilenmesi için 2018 yılında iller Bankası’na yaptığımız başvurunun sonuçlanmasını ve bir an önce yapımına başlanmasını istiyoruz. Çabamız sürüyor. 150 Yüksek Öğrenim öğrencisi kız evlatlarımıza hizmet edecek yurt binamızda düzenlemelerimiz son hızla devam ediyor. Belediyemizin emekçilerinin toplu iş sözleşmesini imzaladık. Bizim en büyük projemiz insanımızı mutlu etmek; önce büyük ailemiz olan mesai arkadaşlarımızı mutlu edeceğiz ki onlar da Burdur’umuzu mutlu etsin. Armağan İlci Mahallesi kapalı pazaryeri inşaatımızın temelini attık. Kısa zamanda tamamlayıp çok amaçlı kullanıma sunacağımız kapalı alanımız aynı zamanda mahalle halkımızın ve çocuklarımızın hizmetine girecek.

“Keşke talebimiz olan 10 milyon TL’lik kredimiz ilbank AŞ tarafından onaylanabilseydi de asfalt bekleyen sokak ve caddelerimizi yaz bitmeden asfaltlasaydık”

Topraklık Caddesi altyapısı yenilenerek tertemiz asfaltına kavuşuyor. Keşke talebimiz olan 10 milyon TL’lik kredimiz İlbank AŞ tarafından onaylanabilseydi de asfalt bekleyen sokak ve caddelerimizi yaz bitmeden asfaltlasaydık. Gaziler Günü nedeniyle kahvaltı düzenledik. Yıkılıp dökülmek üzereyken restore edip tüm ihtişamıyla hem su kültürünü anımsatan hem de halkımıza hizmet sektöründe yeni bir tercih oluşturan “Ali Bey’in Değirmeni “projemize Tarihi Kentler Birliği’nden önemli bir ödül almıştır. Burdur’umuza hayırlı olsun. Minik Eller Seramik kursunu tamamladık. Zabıtalar Haftası nedeniyle çalışan ve emekli zabıta memurlarımızla öğle yemeğinde bir araya geldik. Küçük yavrularımızın ingilizce öğrenebilmesi için özel bir eğitim kurumuyla ortaklaşa yürüttüğümüz projeyi tamamladık. Mahalle muhtarlarımızla buluşup planlamalarımızı sorunları ve talepleri dinledik. Burdur Motor Sporları Kulübünün önderliğinde Belediyemizin ev sahipliğinde bir yenisi daha gerçekleşen modifiye araç festivalinde çok geniş katılım sağlandı.”

Başkan Ercengiz’in konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. 11 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Meclis toplantısı 2 Kasım 2022 Çarşamba günü saat 14:00’da toplanmak üzere sona erdi.