Başkan Ercengiz; Kaynaklarımızı adilce dağıtmaya, halkımızla paylaşmaya çalıştık
Yeni Mahalle’de yapımı sürdürülen Demokrasi Parkı çalışmalarının en geç 3 ay içinde sonlanacağını, hayvan barınağı ek binasının kısırlaştırmalara uygun bir klinik, hayvanların tedavi ve rehabilitasyon süresini geçirebilecekleri modern ve sağlıklı bir alan yaratma adına yatırım olacağını söyledi.
Geçtiğimiz günlerde oda başkanlarıyla düzenlenen toplantıda esnafın istek, dilek ve taleplerini dinlediklerini, çözüm önerilerini ilettiklerini, esnafın belediye uygulamalarından memnun olduğunu paylaştı.
Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz belediye tarafından yürütülen çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada;
“Yaz aylarına doğru yaklaşılması ve kış koşullarından çıkılmasıyla birlikte arkadaşlarımız atölyeden çıkıp arazi işlerine yoğunlaştılar. Alanda birçok işimiz var. Yeni yol açma çalışmalarına başladık. Açılmış yollarımızın rehabilitasyonu ve yaza asfaltı hazır hale getirilmesi için iş makinelerimiz alanda çalışıyor. Özellikle Bağlar Mahallesi, Hızırilyas Mahallesi bölgelerinde. Geçtiğimiz yıl Armağan İlci, Fevzi Çakmak’ın bir kısmında yol açma çalışmalarımızı da tamamlamıştık. Bunların bu yıl asfaltlanmasını sağlayacağız.
Bir yandan yağmur suyu drenaj hatlarımız varsa ihtiyaç kanalizasyon hatlarımızın döşemesi yapılıyor. Bunun dışında uzun yıllardır Yeni Mahalle’de Demokrasi Parkı olarak adlandırdığımz alanda Burdur Belediyesi’ne ait dükkanlarımız vardı. O alandaki dükkanların boşaltılmasını istedik. Hatta bir müddette süre tanıdık oradaki kiracılarımıza. Onlar dükkanları boşalttıktan sonra yıkım çalışmalarımıza başladık. Oraya adına yakışır bir demokrasi parkı yapacağız. Özellikle kadınlarımızın ve çocuklarımızın rahatlıkla vakit geçirebildiği güzel bir park olacak.Önümüzdeki en geç 3 ay içerisinde biz o parkı eğer bir anormallik olmazsa Burdur halkının hizmetine sunacağız.
Hayvan Barınağı çalışmaları ne durumda?
Tabi bu sadece Burdur’un değil tüm illerin, yerel yöenitmlerin problemi. Maalesef Burdur’da ilçelerimizin bu konuda yeterli çalışması yok. İlçelerimizinde geçici de olsa birer hayvan barınağı olsa sağlaması gerekir. Çünkü bir şekilde tüm ilçelerin köpeğini de Burdur’a getirilmeye çalışılmış olması bizim yükümüzü artırıyor. Bunu bir bütün olarak düşünmek lazım. Köpeklerin ilgili yasa gereği kısırlaştırılması, rehabilitee edilmesi ya da saldırgan hayvan türlerinin hayvan barınaklarında muhafaza edilmesiyle ilgili yükümlülüklerimizn farkındayız. Hayvansever yurttaşlarımızın da sokak hayvanlarının sokaktan alınmasıyla ilgili zaman zaman tepkileri var. Tabi insane saldırıyorsa bu hayvanların bizim bu alandan uzaklaştırmamız gerekiyor. Bunu belirli bir dengede götürmeye çalışıyoruz. Onun içinde yeni bir ek bina yapıyoruz hayvan barınağının hemen yanı başına. O alanda da hem kısırlaştırmalara uygun bir klinik hem de kısırlaştırdıktan sonra o hayvanların tedavi ve rehabilitasyon süresini geçirebilecekleri modern ve sağlıklı bir alan yaratma adına yatırım yapıyoruz. Bir yeni veteriner hekim istihdam ettik. Bakıcı elemanların sayısını arttırıyoruz. Yani kısa sürede sokakta yakalayabildiğimiz bütün sokak hayvanlarını kısırlaştırmaya devam edeceğiz.
Geçtiğimiz günlerde oda başkanlarıyla toplantıda bir araya geldiniz. Buradaki toplantıyla ilgili bilgi verebilir misiniz?
Pandemi nedeniyle birçok esnafımızı çok sıkıntılı dönemden geçiyorlar. Esnaf Odaları Birliği Başkanımız, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızın da katılımıyla oda başkanlarımızı sabah kahvaltısında misafir ettik. Soru-görüş-cevap-talep-dilek-istek-arzu bunları değerlendirdik. Pandemi özellikle bizim gibi küçük şehirlerde hizmet odaklı esnafı çok zorladı, çok yordu. Fakat son açıklanan kırmızı renkten turuncuya inerek aslında istenilirse bu işin başarılabileceğini gösterdi. Esnaf arkadaşlarımızla bunu konuştuk. Kurallar riayet edilmesi halinde sarı bölgeye indiğimizde hayat daha da normalleşmiş olacak Burdur için. Ama tabi önümüzdeki süreç biraz daha zorlu. Onların beklenti ve taleplerini aldık.
Genel anlamda esnaflarımız Belediyemizin uygulamalarından memnunlar. Onlara gösterdiğimiz kolaylıklardan dolayı bize müteşekkirler. Teşekkürlerini ilettiler. Biz çok büyük projeleri belki iki yıldır hayata geçiremedik ama bir yıldan fazladır zaten tüm gücümüzle pandemiyle uğraşıyoruz. Gelir kaynaklarımızın büyük bir bölümünü pandemi de kaybettik, gerilettik ya da zam yapmadık, almadık. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın dedik. Esnafımız yaşarsa biz ondan kira, vergi alabiliriz. Bu yıl maalesef Burdur Belediyesi olarak ekonomik anlamda yatay seyrettik. Üzgün müyüz? Değiliz. Çünkü kaynaklarımızı da adilce dağıtmaya, halkımızla paylaşmaya çalıştık. Esnafımızın talep ve dileklerini de dinledik. İletilmesi gereken yerlere ilettik.
Pandemiyle mücadele bitmiş değil. Kovid-19’un sadece maske-mesafe-hijyenle çözülmesinde gayret çok büyük ama ben aşılama hızının arttığı takdirde üstesinden gelebileceğimizi düşünüyorum. İnşallah üstesinden geleceğiz. Çünkü Burdur aşılama oranı 65 yaş üzerinde tüm illere göre biraz daha fazla. Çünkü bizim 65 yaş üstümüz fazla. Onlar hasta olmayınca demek ki sayı azalmaya başlıyor. Yani aşılama ne kadar hızlı olursa hastalık o kadar hızla azalacak.” Bilgisini paylaştı.
Hatice Dursun