Başkan Ercengiz'den İçme Suyu Sahasında açıklama

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz en çok su sıkıntısı yaşanan mahalle muhtarları ile birlikte sondaj çalışmalarının yapıldığı alanda incelemede bulundu.

Ercengiz yaptığı incelemelerin ardından yağtığı açıklamada AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ile yaptığı görüşmeye de değindi.

Başkan Ercengiz "Milletvekilimiz Bayram Özçelik ile yaptığımız görüşmede gelişmeleri İlbank Genel Müdürlüğünden takip ettiğini en kısa zamanda sonuçlanması için talebimizi ilettiğini ifade etmiştir. Kendisine teşekkür ediyorum.Sizlerle paylaştığımız fotoğraflarda görüldüğü gibi İnsuyu ve Gökpınar havzasında yapılan tarımın suya çok ihtiyaç duyulan bir model olduğu; ya damlama ya kapalı sistem sulama modelinin hatta susuz tarım modellemesini masaya yatırmak zorundayız. Yaptığımız görüşmede Milletvekilimiz Bayram Özçelik'in de bu yönde bir talebi olduğunu öğrendim. Su hepimizin sorunu ve bunu hep birlikte çözeceğiz. Halkımızdan yaşanan bu problem için özür diliyor ve en kısa zamanda çözeceğimizi ifade etmek istiyoruz" ifadelerini içeren bir paylaşım yaptı.

 

İşte Başkan Ercengiz'in yaptığı o açıklama "Kent merkezimizde birkaç gündür oldukça kendini htiren içme suyu sorunumuzla ilgili ayrıntılı bir açıklama yapacağız. Bilinmesi gereken en önemli şey sistemimizin çalışması ile ilgili bir sorunun olmadığı aksine sistemin aralıksız 24 saat tam kapasite ile çalıştığı içme suyumuzu karşılayan; DSİ tarafından pompalarının ve isale hattının yenilendiği yeni depolarının yapıldığı projede; biz kısa vadede DSİ’ye borçlanarak çözüm bulduğumuzu düşünmüştük. Ancak küresel iklim krizi yağışsız geçen bir kış ve havzada artan tarım potansiyeline bağlı olarak yeraltı kaynaklarından sulamanın artmış olması nedeniyle yeraltı su seviyemiz hızla azalmış birkaç yıl önce yapılan kuyu kapasiteleri maalesef üçte birine düşmüştür. Bugün bölgede yaptığımız incelemede yeni sondaj kuyularına olan ihtiyacı giderme adına yapılan çalışmaların aralıksız devam ettiğini ve bir sürpriz ile karşılaşılmazsa birkaç gün içinde ilave kuyularla şehrimizin su ihtiyacını karşılayacağız. Hatta en çok su sıkıntısı yaşayan muhtarlarımız da bizleri ziyarete gelmiş yaşananlara bizzat şahit olmuşlardır. Önce projesi yapılan ve 2012 yılından beri çalışmayan mahkeme süreci tarafımızdan başlatılmış kısmen sonuçlanmış ve tazminat hakkını kazandığımız Senir Suyu için yeniden harekete geçilmiş ve o suyun Burdur’a kazandırılması için Valimiz, milletvekillerimiz ile birlikte gerekli girişim yapılmıştır. Bugün de Milletvekilimiz Bayram Özçelik ile yaptığımız görüşmede gelişmeleri ilbank genel müdürlüğünden takip ettiğini en kısa zamanda sonuçlanması için talebimizi ilettiğini ifade etmiştir. Kendisine teşekkür ediyorum. Bu sıcak günlerde susuzluğun çok büyük sıkıntı olduğunun farkındayız. Hatta kısmen bazı noktalara hiç su ulaştıramadığımızı da biliyoruz. Bu durumdan faydalanmaya çalışanları da dikkatle takip edip devlet adamlığı sorumluluğunda onlara yanıt vermiyor sorunun çözümü için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışıyoruz. Sizlerle paylaştığımız fotoğraflarda görüldüğü gibi İnsuyu ve Gökpınar havzasında yapılan tarımın suya çok ihtiyaç duyulan bir model olduğu; ya damlama ya kapalı sistem sulama modelinin hatta susuz tarım modellemesini masaya yatırmak zorundayız. Yaptığımız görüşmede Mi,lletvekilimiz Bayram Özçelik‘in de bu yönde bir talebi olduğunu öğrendim. Su hepimizin sorunu ve bunu hep birlikte çözeceğiz. Halkımızdan yaşanan bu problem için özür diliyor ve en kısa zamanda çözeceğimizi ifade etmek istiyoruz... Saygılarımla...