Haber Detayı
17 Ağustos 2024 - Cumartesi 13:31
 
Yalanlara Cevap Vermek Zorundayız!
Yalanlara Cevap Vermek Zorundayız!
- Haberi
Yalanlara Cevap Vermek Zorundayız!

Başkan Ercengiz Perşembe akşamı sosyal medya paylaşımlarında Özboyacı'nın Kurna TOKİ konutları ile ilgili sözlerinde kamuoyunu yanılttığını ileri sürerek, Burdur Belediyesi ile bir diyalog, iş birliğine girilmeden, 'ben yaptım, oldu' anlayışıyla bu yatırımın başladığından yakındı!

Burdur'da son günlerde yerel siyaset gündeminde artan polemiklere, tartışma konularına bir yenisi daha eklendi. Burdur merkez Kurna mevkiinde inşaat çalışmalarının sürdüğü TOKİ Sosyal Konutları, yeni bir gündem başlığı oldu.

14 Ağustos Çarşamba akşamı Kanal 15 ekranlarında "Burdur'un Nabzı - Yaz Özel" programına canlı yayın konuğu olarak katılan AK Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı'nın Kurna'daki TOKİ konut yatırımındaki sözlerine Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz sert tepki gösterdi.

Sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada Ercengiz, AK Parti İl Başkanı'nın Kurna TOKİ'de yaşanan su sorunuyla ilgili iddialarını yalanladı ve bu tür açıklamalarla siyasetin çirkinleştirildiğini belirtti.

Ercengiz, uzun açıklamasında, AK Parti İl Başkanı'nın bir televizyon programında yaptığı "Kurna TOKİ’de vatandaşlar, belediye su vermediği için evlerine taşınamıyor" şeklindeki açıklamasını "cahilce" ve "iftira" olarak nitelendirdi. Belediye Başkanı, bu tür açıklamalara bugüne kadar sabır gösterdiklerini ancak son iki haftadır bazı bölgelerde vatandaşların kışkırtılması yoluyla yapılan siyaseti affetmeyeceklerini vurguladı.

Yalanlara Cevap Vermek Zorundayız! (3)

Burdur Belediyesi olarak Kurna TOKİ'deki su sorunu hakkında gerekli adımların atıldığını belirten Ercengiz, belediyenin su talebiyle ilgili süreci ayrıntılı olarak paylaştı. Açıklamaya göre, başlangıçta TOKİ'nin müteahhit firması, içme suyu sağlama konusunda Burdur Belediyesi ile iletişime geçmemiş, ancak suyun içilebilir olmadığının anlaşılması üzerine belediyeden destek talep edilmiştir. Bunun üzerine, belediye gerekli incelemeleri yaparak su temini için şartların sağlanması koşuluyla olumlu yanıt vermiştir.

Başkan Ercengiz, TOKİ'nin Kurna'da yaptığı konutların altyapı eksiklikleri nedeniyle ilerleyen dönemde sorunlar yaşanabileceğine dikkat çekerek, vatandaşları bu konuda uyardı. Ayrıca, Burdur Belediyesi olarak Kurna TOKİ'de oturacak vatandaşların mağdur olmaması için gerekli girişimlerde bulunduklarını belirtti.

Son olarak, Başkan Ercengiz, TOKİ'nin bir kamu kurumu olduğunu ve AK Parti'nin müteahhidi olmadığını vurgulayarak,

"Burdur Belediyesi de Atina Belediyesi değil, Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında üç dönem halk tarafından seçilmiş Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanı tarafından yönetilmektedir"

ifadelerini kullandı.

Ercengiz, AK Parti İl Başkanı'na yönelik olarak, bilgi ve belgesiz açıklama yapmaması konusunda uyarıda bulundu ve vatandaşları yanlış yönlendirmemesi gerektiğini belirtti.

Burdur Belediye Başkanı, Kurna TOKİ'de hak sahibi olan yurttaşlara konutlarının hayırlı olmasını dileyerek, belediyeden gönül rahatlığıyla hizmet alabileceklerini ifade etti.

455358797 1028938268588716 652145336892351664 N

Kaynak: Editör:
Etiketler: Yalanlara, Cevap, Vermek, Zorundayız!,
Yorumlar
Haber Yazılımı