Haber Detayı
23 Kasım 2022 - Çarşamba 12:02
 
Tren Burdur’un, Makinist Burdur’un, Yolcu Burdur’un, sefer Isparta’nın
Tren Burdur’un, Makinist Burdur’un, Yolcu Burdur’un, sefer Isparta’nın
- Haberi
Tren Burdur’un, Makinist Burdur’un, Yolcu Burdur’un, sefer Isparta’nın

Tren Burdur’un, Makinistler Burdur’un, Yolcu Burdur’un ama sefer Isparta’nın... Burdur’dan kalkıp boş olarak Isparta Gümüşgün Durağı’na ulaşan Göller Ekspresi Isparta-İzmir trenine geçtiğimiz Cuma akşamı tümü MAKÜ öğrencisi olmak üzere yaklaşık 200 yolcu bindi. Isparta Gümüşgün’den yolcu alarak Göller Ekspresi Seferi’ne dahil olan tren aslında Burdur’dan kalkarak Gümüşgün’e ulaşıyor. Bu arada Burdur’dan Göller Ekspresi Treni’ne binecek yolcular servis araçları ile Burdur’dan Gümüşgün’e ulaşıyorlar. Böylece hem servis araçları boşu boşuna sefer yapıyor hem de öğrenciler Burdur’dan kalkan trene binebilecekken Gümüşgün’e servis araçları ile gidiyorlar ve orada beklemek zorunda kalıyorlar.

 

Yolcular, artık Burdur Garı’ndan trene binmek istediklerini, Gümüşgün’de tren beklerken üşüdüklerini ve üç kere eşyalarını taşıdıklarını söylediler.

Vize haftasının sona ermesi ile MAKÜ öğrencileri, evlerine trenle dönüyor. Burdur Garı’ndan bilet alan öğrenciler, buradan 23 kilometre uzaklıktaki Isparta Gümüşgün İstasyonu’na, servis araçları ile gidiyor. Öğrencilerin çilesi işte tam olarak burada başlıyor.

Tren Burdur’un, Makinist Burdur’un, Yolcu Burdur’un, sefer Isparta’nın

Isparta-İzmir Seferi’nin treni Burdur Garı’ndan kalkıyor ve Gümüşgün Garı’nda yolcularını bekliyor. Isparta-İzmir Seferi’ni Burdurlu makinistler gerçekleştiriyor. Fakat Burdur Garı’ndan trene yolcu alınamıyor. Burdurlu makinistler, kontrollerindeki trene Burdurlu yolcularını Burdur Tren Garı’nda alamıyorlar.

Burdur Garı’nda mağduriyet başlıyor

Burdur Garı’na gelen genellikle MAKÜ öğrencisi olan yolcular, burada servis otobüslerine yerleştiriliyor. Yolcular ilk önce bavul ve eşyalarını burada otobüse yüklüyor. Servis otobüsleriyle Gümüşgün’e giden yolcular, bu kez burada bavul ve eşyalarını burada indiriyor ve garda bekliyor. Küçük bir gar olan Gümüşgün’de yolcular soğukta ellerinde bavulları ve eşyaları ile bekliyor. Bu bekleyişte bazen yağış, bazen de şiddetli rüzgar etkili oluyor. Soğukta bekleyen yolcular için ise istasyonda sığılabilecek bir salon ya da sıcak içecek alacak bir alan bulunmuyor. Tren gelince öğrenciler tekrar aynı çileyi yaşayarak, bu kez de eşyalarını trene yüklüyor.

Tren artık Burdur’dan kalkmalı

Burdur’dan kalkan Göller Ekspresi Isparta-İzmir Seferine geçtiğimiz Cuma akşamı tümü MAKÜ öğrencisi olmak üzere yaklaşık 200 öğrenci bindi. Her gün kalkan trenin, en az haftada üç gün bu yoğunluğu yaşadığı öğrenildi. Öğrenciler artık indi bindi mağduriyetinin çözülmesini, her seferde defalarca eşya ve valiz yüklemek istemediklerini zaten Isparta’ya giden trenin, Burdur Garı’ndan yolcusunu alarak kalkmasını istedi. Öğrenciler sefer isminin ise Burdur-İzmir seferi olarak değiştirilmesini, Gümüşgün’de dışarıda soğukta beklemek istemediklerini anlattı.

Otobüs servisleri nedeniyle trafik sıkışıyor

Öte yandan, servis otobüslerinin Burdur Garı önünü dizilmesi ise trafikte sıkışıklık yaratıyor. Trafik polisleri, güvenli trafiği sağlamak için kargaşa yaşıyor ve her gün Burdur Garı önünde görev yapıyor.

Burdur Gazetesi / Hayal Girişim

Kaynak: Editör:
Etiketler: Tren, Burdur’un,, Makinist, Burdur’un,, Yolcu, Burdur’un,, sefer, Isparta’nın,
Yorumlar
Haber Yazılımı