Haber Detayı
27 Kasım 2023 - Pazartesi 11:00
 
Tefenni tarım pilotları eğitimlere başladı
Tefenni tarım pilotları eğitimlere başladı
- Haberi
Tefenni tarım pilotları eğitimlere başladı

Tefenni Mesleki ve Anadolu Lısesi öğretmeni Tayfur ÜNAL tarafından hazırlanan, BAKA (Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı) ve Müdürlüğümüz işbiliğinde gerçekleştirilen "TEFENNİ TARIM PİLOTLARI" Projesi kapsamında eğitimlere başlandı.
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Tefenni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Tefenni Mesleki ve Anadolu Lisesi öğretmeni Tayfur Ünal tarafından hazırlanan ‘Tefenni Tarım Pilotları’ projesi kapsamında eğitimler başladı.
Tefenni Mesleki ve Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen eğitimlere; ziraat teknisyenlerinden ve teknikerlerinden, yine ziraat mühendislerinden ve yüksek mühendislerden olmak üzere toplamda 20 kursiyer katılıyor. Kursiyerlere İHA-1 ve ZİHA eğitimleri, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma Merkezi öğretim görevlileri tarafından veriliyor.
 
Bu eğitimlerle, tarımsal gübrelemelerden granül gübreleme, sıvı gübreleme, tohum atma ve seralarda gölge tozu uygulamaları Zirai İnsansız Hava Araçları ve İnsansız Hava Araçları ile yapılması amaçlanıyor.
Burdur’un Tefenni ilçesindeki en köklü okulu olan Tarım Lisesi Müdürü tarafından hazırlanan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yürütülen proje, 29 Kasım 2023 tarihinde sona erecek olup 36 saat sürecek.
İHA-1 ve ZİHA eğitimlerini alan kursiyerler, program sonunda uçuş sertifikası ve pilotluk kimlik belgesini alacaklar.
Tefenni de bu yıl gerçekleştirilen ‘Tefenni Tarım Plotları’ projesinin devamı olarak da önümüzdeki yıl İHA-2 Eğitim Projesi’nin düşünüldüğü öğrenildi.
Kaynak: Editör:
Etiketler: Tefenni, tarım, pilotları, eğitimlere, başladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı