Haber Detayı
22 Temmuz 2024 - Pazartesi 12:29
 
Niyazlar Köyü’nde Aşure Programı
Niyazlar Köyü’nde Aşure Programı
- Haberi
Niyazlar Köyü’nde Aşure Programı

Köy konağında gerçekleşen etkinlikte köy halkı ve katılımcılarla bir araya gelen Vali Öksüz, burada yaptığı konuşmada; tarihimizin, inancımızın çok önemli bir ayı ve günü olan Muharrem Ayı ve Aşure Gününün, sevginin, kardeşliğin, doğruluğun iyiliğin simgesi olduğunu ifade etti.

İyiliği kardeşliği aramayı bırakmadığımız sürece millet olarak sıkıntıya düşmemizin mümkün olmadığını ifade eden Sn. Valimiz, bu vesile ile Kerbelâ da Şehit edilen, yiğitliğin cesaretin simgesi olan Hz. Hüseyin efendimizi de rahmetle anarak, Muharrem Ayı ve Aşure Gününü kutladı.

01-17

Programın başında Niyazi Baba Kültür ve Tanıtma Derneği Başkanı Hulki Aytar, Niyazlar Köyü Alevi Dedesi Halil İbrahim Yılmaz, Yeşilova Belediye Başkanı Okan Kurd, Milletvekili İzzet Akbulut ve Vali Öksüz tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Yapılan konuşmaların ardından aşure ve pilav ikramı ile program sona erdi.

Vali Öksüz yaptığı konuşmada, "Çok önemli bir aydayız, Muharrem ayı, Aşure günü bu bizim tarihimiz için, inancımız için çok önemli bir gündür, önemli bir tarihtir. Aynı zamamda çok büyük zulümlerden, sıkıntılardan kurtuluşu da ifade eder. Dolayısıyla Aşure gününün Muharrem ayının sevginin, kardeşliğin, doğruluğun, iyiliğin simgesi olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu vesileyle hepinizin Aşure gününü ve Muharrem ayını tebrik ediyorum.

04-9

Bu günlerde fakir fukaranın yardımına koşmak, akrabayı, eşi, dostu ziyaret etmek, kabirleri ziyaret etmek en önemli işlerimizden biridir.  Ülkemize, milletimize, cumhuriyetimize olan bağlılığınızdan dolayı da ayrıca şükranlarımızı, teşekkürlerimizi ifade etmek istiyorum. Bu vesile ile Kerbelâ da Şehit edilen, yiğitliğin cesaretin simgesi olan Hz. Hüseyin efendimizi de rahmetle anıyorum” dedi.

07-7

Programa başta Vali Dr. Türker Öksüz olmak üzere Milletvekili İzzet Akbulut, Yeşilova Kaymakam V. Ceyda Durmaz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Güder, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Yeşilova Belediye Başkanı Okan Kurd, 58. Komando Alay Komutanı P. Komd. Alb. Ulus Çanşa, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, İl Müftü V. Yüksel Güzel ve vatandaşlar katıldı.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Niyazlar, Köyü’nde, Aşure, Programı,
Yorumlar
Haber Yazılımı