Haber Detayı
31 Ağustos 2024 - Cumartesi 12:18
 
Merkezine insan koymadığımız hiçbir hizmeti üretmeye karar vermedik
Merkezine insan koymadığımız hiçbir hizmeti üretmeye karar vermedik
- Haberi
Merkezine insan koymadığımız hiçbir hizmeti üretmeye karar vermedik

31 Mart 2024 mahalli idareler seçiminde Burdur belediye başkanlığı yarışında üçüncü kez üst üste belediye başkanı seçilmeyi başararak, Burdur’da bir ilk’i gerçekleştiren Eczacı Ali Orkun Ercengiz üçüncü dönemde ilk beş aylık süreci değerlendirdi.

2013 yılında Burdur siyasetinin yeni bir yüzü olarak aktif siyasete atılan, 2014 yerel seçimleri öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Burdur şehir merkezinde başkan adayını belirlemek için gerçekleştirdiği ön seçimi (eğilim yoklaması) kazanarak Burdur belediye başkan adayı olmaya hak kazanan Ali Orkun Ercengiz, 2014 yerel seçimlerinde de Burdur belediye başkanı oldu.

Ercengiz, beş yıl sonra yapılan 2019 yerel seçimlerini de kazanarak, ikinci kez belediye başkanı seçilmeyi başardı. 10 yıllık görev süresinin üzerine 2024 yerel seçimlerini de kazanarak, Burdur siyaset tarihinde ilk kez üçüncü kez üst üste Burdur belediye başkanı olan Ali Orkun Ercengiz, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden sonra geçen beş aylık süreyi Yeni Gün Medya’ya verdiği ‘özel söyleşide’ geniş bir şekilde değerlendirdi.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI SÜRECİ-

“Merkezine insan koymadığımız hiçbir hizmeti üretmeye karar vermedik”

“Öncelikle ben Burdur halkına teşekkür etmek istiyorum. Tarihinde ilk kez 3 kez seçilmiş bir Belediye Başkanıyım hem de üst üste. Hani bu çok kolay, küçümsenecek bir başarı değil. Ama bu başarıyı getiren en önemli neden şu: Burdur halkı, değerli hemşerilerimizin bize duyduğu güven. Şimdi hep ifade ettim. Yaptığımız hizmetler, Burdur'a yaptığımız yatırımlar sadece ilgilisine görünen ya da ilgilisini ilgilendiren şeyler olarak bakılabilir. Yani bugün atık su arıtma tesisinden belki Burdur’un hala yüzde yetmişinin haberi yok. Ama bugün Burdur'da koku var mı? diye sorduğumuzda vatandaş "Evet eskiden burada bir kötü koku vardı artık bu koku yok" diye ancak bunun farkına varabilir. Bizim asıl belediyecilikteki yapmaya çalıştığımız geride kalan işte 10 yıl 5 ayda, merkezine insan koymadan hiçbir hizmeti üretmeye karar vermedik. Emek yoğun ancak bizlerin yorulması karşılığında vatandaşın mutluluğunu hedefleyen planlamalarımız oldu."

Kaynak: Editör:
Etiketler: Merkezine, insan, koymadığımız, hiçbir, hizmeti, üretmeye, karar, vermedik,
Yorumlar
Haber Yazılımı