Haber Detayı
10 Kasım 2022 - Perşembe 10:36
 
MALİYETLER ESNAFIMIZI ZORLUYOR
MALİYETLER ESNAFIMIZI ZORLUYOR
- Haberi
MALİYETLER ESNAFIMIZI ZORLUYOR

Burdur Manavlar ve Sebzeciler Odası Başkanı Tuncay Yiğit, “Son zamanlardaki mazot artışları, mali kontroller, maliyetler küçük esnafımızı çok zor durumda bırakıyor. Bu maliyetler artış gösterdikçe tüketiciye mecburen yansıyor. Önümüzdeki aylarda domates, biber gibi bazı ürünlerin fiyatları artabilir.” dedi.

Burdur Manavlar ve Sebzeciler Odası Başkanı Tuncay Yiğit, Salı pazarında gazetemiz muhabiri Muhammet Fatih Başcı’ya Pazar esnaflarının sıkıntılarını ve pazarın durumunu değerlendirdi.

Yiğit konuşmasında şunları söyledi;

“KIŞ AYLARINDAN SONRA HAREKETLİLİĞİN ARTMASINI BEKLİYORUZ”

“Burdur Belediyesi Uzay Çatı Halk Pazarımızda özellikle son zamanlarda iklim şartları ve değişiklikler olsun, sebze meyvede Burdur üretici bölge olduğu için üreticilerimizin ve pazarımızdaki ürünlerin fazla olmasından kaynaklı olarak alışveriş kısıtlı. Özellikle kış aylarının gelmesinden sonra hareketliliği daha fazla artmasını bekliyoruz. Bu söylediğim esnaflar açısından, üreticilerimizin meyvesi, sebzesi bittikten sonra esnaflarımızda alışverişin daha fazla olacağına inanıyoruz.

“VATANDAŞLARIMIZ MARKETLER YERİNE PAZAR YERLERİNİ TERCİH ETSİN”

Pazarımız sakin, alışveriş yapan vatandaş sayımız az. Öyle gelip pazar arabasını doldurup giden halkımız yok. Burdur’da sebze meyve taze olduğu için halkımızdan marketler yerine pazarlarımızdan alışveriş yapmasını istiyorum. Öncelikle Pazar yerlerimizden alışveriş yapıp daha sonra marketleri tercih etmek istiyorlarsa oralara da gitsinler.

“MALİYETLER KÜÇÜK ESNAFIMIZI ZOR DURUMDA BIRAKIYOR”

Son zamanlardaki mazot artışları, mali kontroller, maliyetler küçük esnafımızı çok zor durumda bırakıyor. Bu maliyetler artış gösterdikçe tüketiciye mecburen yansıyor. O yüzden maliyetlerimiz çok arttı. Önümüzdeki aylarda domates, biber gibi bazı ürünlerin fiyatlarının çok fazla artacağını düşünüyoruz.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: MALİYETLER, ESNAFIMIZI, ZORLUYOR,
Yorumlar
Haber Yazılımı