Haber Detayı
12 Şubat 2024 - Pazartesi 10:45
 
Karamanlı'da AK Parti'den 2 İstifa Birden!
Karamanlı'da AK Parti'den 2 İstifa Birden!
- Haberi
Karamanlı'da AK Parti'den 2 İstifa Birden!

AK Parti Karamanlı'nın eski ilçe başkanı ve Belediye Başkan aday adayı olan Ömür Karakaya, partisinden istifa ettiğini açıkladı. İşte o çarpıcı açıklama:

Karakaya'nın istifa gerekçeleri arasında partisinin yönetim anlayışı ve aday belirleme sürecine ilişkin eleştiriler yer alıyor.

Karakaya'nın yaptığı açıklamada, doğup büyüdüğü topraklarda, 22 yıldır AK Parti üyesi olduğunu ve 12 yılını gençlik kollarında, 6 yılını ise ilçe başkanı olarak hizmet verdiğini belirtti. Ancak, belediye başkan aday adaylığı düşüncesini partisinin ileri gelenleriyle istişare ettikten sonra adaylık sürecinde yaşadığı olumsuzlukların, istifasının nedeni olduğunu dile getirdi.

İşte o açıklamanın detayları:

"Doğduğum büyüdüğüm havasını soluduğum. Suyunu içtiğim sevinciyle sevindiğim, üzüldüğü zaman üzüldüğüm çalışkanlığı, sevgisi, saygısı ve kültürüyle her daim gurur duyduğum çok kıymetli Karamanlı Halkı Kurulduğu günden bu güne kadar 22 yıldır üyesi olduğum, 12 yılını gençlik kolları, 6 yılını da ilçe başkanı olarak memlekete hizmet etmek için Başkanlığını yaptığım ADALET KALKINMA PARTİSİN’den, 2024 yerel seçiminde belediye başkanı aday adayı oldum. Başkan adaylığı düşüncemi Belediye Başkanı Sayın Fatih Selimoğlu ve partimizin ileri gelenleriyle istişare yaparak görüştüm. Bu görüşmede mevcut belediye başkanımız Fatih Selimoğlu şahsıma, “Ailem ve çocuklarım ile bu güne kadar vakit geçiremedim. Kendi ticaretimle ilgilenemedim” diye söyleyerek benim aday olma durumunda da beni destekleyeceğini beyan etti.

Mevcut İl Genel Meclis üyesi İsmail Akkaya ve Esnaf Odası ve Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sipahi’ye de düşüncemi ilettim. Onlar da bana bir müddet susmam ve biraz beklemem gerektiğini söylediler. Yaklaşık 20 gün bu konuyu kimseye bahsetmedim. Akabinde vatandaşlardan İsmail Akkaya’nın şahsım için olumsuz ve hatta hakarete varan konuşmalarını duymaya başladım. Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu’na giderek, bu konuşmaların yanlış olduğunu ifade ettim. Fatih Selimoğlu, ortakları ile konuşup, adaylığım konusunu tekrar değerlendireceğini ama tekrar kendi adaylığını düşünmediğini söyledi. Başkan Selimoğlu, 15 gün sonra benim adaylığımın hata olduğunu, benim kendilerine bir şey kazandırmayıp, kaybettirdiğimi, muhalefetin karşıdan bize güldüğünü söyledi. Kayıtlı olduğumuz mesaj uygulama grubundan, toplantı yapmak için mesaj atmama rağmen, İsmail Akkaya tavırlarının net olduğunu, kimi, nereye uygun gördülerse istediklerine kendilerinin karar vereceğini belirtti. Gelinen süreçte, sürekli şahsım, ailem ve yakın arkadaşlarım hakkında olumsuz ve yakışmayacak konuşmalar yapılmaya devam edildi. Girdikleri bütün ortamlarda, beni ve yanımdakileri partiden sildiklerini, bir daha partiye adım attırmayacaklarını dile getirdiler. AK Parti Genel Merkezine, Burdur İl Başkanına ve milletvekillerimize şahsım ve Karamanlı’da olan sıkıntıları defalarca ilettim. Özellikle 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde, seçim çalışması yapmamız gerektiğini, mevcut Belediye Başkanımız ve İl Genel Meclisi üyemize defalarca söylememe rağmen, seçimin riskli olacağını, Recep Tayyip Erdoğan’ın kaybetme ihtimali olduğunu, bundan dolayı seçim çalışması yapmaları durumunda yerel seçimde vatandaşların kendilerine oy vermeyeceğin dile getirdiler. Dün, Belediye Başkan adayı olarak Fatih Selimoğlu’nun açıklandığını, sosyal medyadan, özellikle yakın zamanda partimize ve Belediye Başkanımıza hakaret ettiğinden dolayı, tartıştığım bir kişinin paylaşımından öğrenmiş olmak beni üzdü. Gelinen süreçte bu güne kadar savunduğum, değer verdiğim, uğruna birçok kişinin kalbini kırdığım; ailem ve ticaretimden feragat ettiğim, daha üstün tuttuğum AK Parti için hiçbir önemin olmadığını gördüm. Ailem gördüğüm teşkilatımın, aslında menfaatleri uğruna kendi koltuk ve makam kaygıları için halkımızın söylemlerini kulak ardı ederek, uydurma bir anket ve kamuoyu çalışması ile bizleri göz ardı ettiler.

Çok değerli Karamanlı halkım bu gelişmeler doğrultusunda kuruluşundan bu güne kadar yürekten hizmet ettiğim Adalet Ve Kalkınma Partisinden 09.02.2024 tarihi itibari ile istifa etmiş bulunmaktayım."

Aynı zamanda eski AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı olan Ömer Saka da yaptığı açıklamada, “2004 yılından bu güne kadar canla başla hizmet ettiğim gönül verdiğim Adalet ve Kalkınma Partisi Teşkilatından ve 2024 Mahalli İdareler seçimi için başvuru yaptığım İl Genel Meclis Üyeliği Aday Adaylığımdan 09.02.2024 tarihi itibari ile gördüğüm lüzum üzere İstifa etmiş bulunmaktayım.” ifadesine yer verdi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Karamanlı'da, AK, Parti'den, 2, İstifa, Birden!,
Yorumlar
Haber Yazılımı