Haber Detayı
18 Mayıs 2021 - Salı 14:43
 
“KADEMELİ NORMALLEŞME”NİN İLK GÜNÜNDE TRAFİK DENETİMLERİ ARTIRILDI
“KADEMELİ NORMALLEŞME”NİN İLK GÜNÜNDE TRAFİK DENETİMLERİ ARTIRILDI
- Haberi
“KADEMELİ NORMALLEŞME”NİN İLK GÜNÜNDE TRAFİK DENETİMLERİ ARTIRILDI

Burdur’da trafik polisleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan “tam kapanma”nın sona ermesiyle kara yollarında oluşabilecek araç yoğunluğuna karşı denetimlerini sürdürüyor.

Ramazan Bayramı’nı da içine alan 17 günlük tam kapanmanın sona ermesiyle özellikle bazı bölgelerde araç yoğunluğu oluştu. Türkiye’nin farklı bölgelerinde tatile, yazlık evine ya da tarım için arazisine giden vatandaşlar, “kademeli normalleşme”nin ilk gününde dönüş yolculuğuna başladı.

Türkiye’nin farklı yerlerinde oluşturulan kontrol noktalarında çalışma yapan polis ekipleri, sürücüleri hem trafik ve salgın kurallarına dikkat etmeleri için uyarılarda bulunuyor hem de güvenli yolculuk için ek tedbirler alıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Trafik Başkanlığı sivil denetim ekibinden 3. Sınıf Emniyet Müdürü Deniz Bozaba, Burdur’un Bucak Bölge Trafik Denetleme İstasyonu Amirliği’nde denetim ve kontrolleri yerinde inceledi.

Bozaba, “tam kapanma” uygulamasının ardından kara yollarında yoğunluk oluşabileceğini belirterek, bu nedenle yoğunluğa karşı tedbir aldıklarını ifade etti.

Vatandaşları yorgun yola çıkmamaları konusunda uyaran Bozaba, “Yollarda yoğunluk oluşmaması için vatandaşa yolculuklarını günlere yayarak yapmalarını tavsiye ediyoruz. Sürücülerin araçlarının bakım ve kontrollerini yapmalarını, trafik kurallarına uymalarını, seyir halindeyken cep telefonu kullanmamalarını, özellikle sürücü ve yolcuların emniyet kemerlerini takmalarını rica ediyoruz.” diye konuştu.

Öngörülen yoğunluk kapsamında tüm trafik ekiplerinin denetimlerine devam edeceğini vurgulayan Bozaba, sivil denetim ekiplerinin de bu süre boyunca görevlerinin başında olacağını bildirdi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: “KADEMELİ, NORMALLEŞME”NİN, İLK, GÜNÜNDE, TRAFİK, DENETİMLERİ, ARTIRILDI,
Yorumlar
Haber Yazılımı