Haber Detayı
13 Nisan 2021 - Salı 14:19
 
İLETİŞİM BAŞKANLIĞI “DİJİTAL TIR”I BURDUR’DA
İLETİŞİM BAŞKANLIĞI “DİJİTAL TIR”I BURDUR’DA
- Haberi
İLETİŞİM BAŞKANLIĞI “DİJİTAL TIR”I BURDUR’DA

CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANLIĞI TARAFINDAN KOORDİNE EDİLEN TÜRKİYE’NİN MİLLİ, TARİHİ, KÜLTÜREL, BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ZENGİNLİKLERİNİN DİJİTAL SUNUMLARLA ANLATILDIĞI ‘DİJİTAL TIR’, 9’UNCU DURAĞI OLAN BURDUR’DA ZİYARETE AÇILDI.

Türkiye’nin gelecek vizyonuna katkıda bulunma amacıyla başlatılan proje kapsamında, dijital ve teknolojik deneyim ve uygulama alanlarıyla donatılan, 52 hafta boyunca 52 il gezmesi planlanan ‘Dijital TIR’, ilk olarak Türkiye turuna Edirne’den başladı. ‘Dijital TIR’ 9’uncu durağı olan Burdur’da Cumhuriyet Meydanı’nda bugün ziyaretçilere kapılarını açtı.

Cumhuriyet Meydanı’na konuşlandırılan Dijital TIR’ın Burdur’daki ilk ziyaretçisi Burdur Valisi Ali Arslantaş oldu. Vali Arslantaş’a İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürü Esen Diler, AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel ve basın mensupları eşlik etti.

İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürü Esen Diler, Dijital TIR hakkında Vali Arslantaş’a bilgi verirken daha sonra Vali Arslantaş ve beraberindekiler TIR’ı gezdi. Vali Arslantaş, TIR’da kollarını açarak İnsansız Hava Aracı (İHA) uçurma deneyimi de yaşayan bir basın mensubunun kamerasını alarak fotoğrafını çekti.

Açılışta konuşan Burdur Valisi Ali Arslantaş, “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Tırı bugün itibariyle vatandaşlarımızın ziyaretine açıldı. Burada ülkemizin milli gururu olmuş projelerin tanıtıldığı, çalışma sistemlerinin, belki küçük oyunlarla deneyimlendiği tanıtım amacıyla hazırlanmış güzel bir faaliyet olduğunu gördük. Bu vesileyle İletişim Başkanlığımıza, Bölge Müdürümüze ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyor, Burdurlu hemşehrilerimizi Mobil İletişim TIR’ını ziyarete davet ediyorum.” dedi.

Bölge Müdürü Diler’de Tırla ilgili yaptığı yaptığı bilgilendirmede; “iletişimin tüm araç ve yöntemleri ile Türkiye’nin her alanda nitelikli temsilini sağlamak ve bu doğrultuda Türkiye markasını güçlendirmek” ilkesini vizyon alan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının milli kültürel değerlerimiz ile vizyon projelerimizin tanıtılması ve anlatılması amacıyla Edirne’den yola çıkardığı Dijital Tır’ın 52 ilimizde kabul edeceği ziyaretçilerine, yeni gösterim tekniklerinin uygulamalarıyla keyifli anlar yaşatacağını, Dijital TIR ile ilgili tüm güzergah ve detaylara www.dijitaltır.org sitesinden ulaşılabileceğini ifade etti.

‘Dijital TIR’ın içerisinde Sanal Manken, Harekete Duyarlı Ekran, Yeşil Perde Deneyimi, 3 Boyutlu Sanal Kutu ve Sihirli Ayna Deneyim Alanı bulunuyor.

13-16 Nisan 2021 tarihleri arasında Burdur’da olacak ‘Dijital TIR’, 12:00 – 19:00 saatleri arasında Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşların ziyaretine açık olacak.

-Muhammet Fatih Başcı

Kaynak: Editör:
Etiketler: İLETİŞİM, BAŞKANLIĞI, “DİJİTAL, TIR”I, BURDUR’DA,
Yorumlar
Haber Yazılımı