Haber Detayı
04 Mart 2022 - Cuma 17:11
 
EMNİYET EKİPLERİNDEN KAR İLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI
EMNİYET EKİPLERİNDEN KAR İLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI
- Haberi
EMNİYET EKİPLERİNDEN KAR İLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI

Güvenlik güçlerimiz tarafından vatandaşlarımızın huzuru ve trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik yürütülen uygulamalara kapsamlı bir şekilde devam edilmektedir.

Bu kapsamda 02.03.2022 günü 17.30 sıralarında başlayan kar yağışı ile ilgili İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri sorumluluk alanındaki yolların kapanması yönünde çalışmalar yapmıştır.


Yapılan çalışmalarda;


•    Burdur-Isparta güzergahımızda 18.00 sıralarında kar yağışı başlamış 19.10 gece şiddetini arttırarak yoğun şekilde devam etmiştir.
•    19.40 sıralarında aşırı kar yağışından dolayı yolda tutma meydana gelmiş NATO yolu rampaları Antalya istikametine araçların yolda kalmasından dolayı kapanmıştır. Aynı saat itibariyle Antalya istikametine gidecek tüm araçlara NATO kavşakta depolama yapılmıştır. 21.00 sıralarında NATO rampalarında kalan araçlar kurtarılmıştır.
•    20.00 sıralarında Burdur- Antalya yolu Kurna rampalarında yoldaki tutmadan dolayı büyük araçların kalması üzerine MAKÜ kavşağı (Burdur istikametine), Antalya kavşağı (Antalya istikametine), Kışla Uygulama Noktası ve Dostluk kavşağı (Antalya istikametine), Çevre ve Şehircilik Uygulama Noktası (Antalya istikametine) büyük araçların geçişi trafiğe kapatılmış, araçlar belirtilen yerlerde bekletilmiştir.
•    21.45 sıralarında Kuzköy kavşağında Burdur istikametine yol tüm araçlara trafiğe kapatılmış, 22.45 sıralarında tekrar trafiğe açılmıştır.
•    22.45 sıralarında Kışla Uygulama Noktası, Çevre ve Şehircilik Uygulama Noktası, NATO kavşağı ve Dostluk kavşağında bekleme yapan çekici türü araçlar Antalya istikametine yol trafiğe açılmıştır.
•    21.45 itibariyle Isparta Emniyet Müdürlüğü'nün talebi üzerine Kışla Uygulama Noktası karşısında Isparta istikametine gidecek olan çekici türü araçların geçişine izin verilmeyip depolama yapılmaya başlanmıştır. 23.15 sıralarında ise Isparta istikametine gidecek olan dostluk kavşağında bekletilen tüm araçlara yol trafiğe açılmıştır.
•    00.00 itibariyle Isparta Emniyet Müdürlüğü'nün talebi üzerine Kışla Uygulama Noktası karşısında Isparta istikametine gidecek olan çekici türü araçların geçişine izin verilmeyip depolama yapılmaya başlanmıştır. 02.30 itibariyle yol trafiğe açılmıştır.
•    Araçların kaymasından kaynaklanan olumsuzluklar trafik ekiplerimiz ve karayolları ekiplerinin koordineli çalışması sonucu en kısa sürede bertaraf edilmiş ve vatandaşlarımız mağdur edilmemiştir.
•    Çavdır-Tefenni Karayolu Karakuzu rampalarında yoğun kar yağışından dolayı 19.00 ile 01.30 saatleri arasında çekici türü araçlar Çavdır Bölge Trafik İstasyon Amirliği önü ve Tefenni ilçesinde bekletilmiştir.
•    Kar yağışı boyunca başta Cumhurbaşkanlığımıza ait makam araçlarını taşıyan çekiciler olmak üzere yolda kalan çok sayıda araç ve sürücüsüne yardımcı olunmuş, ekiplerimiz gece boyunca sorumluluk alanımızdaki yolların trafiğe kapanmaması için etkili bir şekilde mücadele vererek Yolda kalan tüm araç sürücülerine yardımcı olmuş, güzergâhımızda alınan tedbirler neticesinde sadece Denizli-Antalya karayolu Çomak Belinde 23.20 sıralarında 1 adet maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak: Editör:
Etiketler: EMNİYET, EKİPLERİNDEN, KAR, İLE, MÜCADELE, ÇALIŞMALARI, , ,
Yorumlar
Haber Yazılımı