Haber Detayı
14 Şubat 2022 - Pazartesi 13:20
 
Destek ödemeleri bir an önce yapılmalı!
Destek ödemeleri bir an önce yapılmalı!
- Haberi
Destek ödemeleri bir an önce yapılmalı!

Ziraat Odası Başkanı Kemal Kubilay, son dönemde yaşanan yağışların hububata etkisini ve girdi maliyetlerini gazetemize değerlendirdi. Başkan Kubilay, yaşanan kar yağışının çiftçinin yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Girdi maliyetlerine 500’e varan zamlar yapıldığını vurgulayan Başkan Kubilay, fiyat yüksekliği nedeniyle çiftçilerin taban gübresini atamadığını, üst gübresinin de Mart-Nisan aylarında atılacağını söyledi. Üst gübrelerinin atılabilmesi için bir an önce gerekli destek ödemelerinin yapılması gerektiğini söyledi. Elektrik, yem, mazot, tohum, gübre zamları dolayısıyla çiftçilerin zor günler geçirdiğini vurgulayarak, üst gübrelerinin atılmasının rekolteyi de olumlu etkileyeceğini belirtti.

Ziraat Odası Başkanı Kubilay açıklamasında;

“Girdi maliyetlerini 500 zam geldi. Çiftçi maliyetlerin yüksek olmasından dolayı taban gübresi atmadan ekim yaptı. Yaz ayında ödenecek mazot ve gübre desteğinin Şubat ayına çekilmesini talep ediyoruz.

Gübre fiyatlarındaki artış nedeniyle alt gübreler atılamadı. Çiftçiler Mart-Nisan yağışlarıyla birlikte üst gübrelerini atabilirlerse verimde artış yaşanabilir. Yaşanan kar yağışı rekoltenin artmasını sağlayacak ancak gerekli destek ödemelerinin de yapılması gerekiyor. Çiftçimizin hububatlarına gübre takviyesi yapması gerekiyor. Rekolte artışı ya da yükselişi gıda fiyatlarını da doğrudan etkiler. Gerekli destek ödemelerinin bir an önce yapılmasını talep ediyoruz.” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Destek, ödemeleri, bir, an, önce, yapılmalı!,
Yorumlar
Haber Yazılımı