Haber Detayı
25 Eylül 2024 - Çarşamba 12:42
 
CHP Burdur Milletvekili Akbulut’tan iddialı, çarpıcı açıklamalar
CHP Burdur Milletvekili Akbulut’tan iddialı, çarpıcı açıklamalar
- Haberi
CHP Burdur Milletvekili Akbulut’tan iddialı, çarpıcı açıklamalar

“MİLLETVEKİLİ MAAŞLARI ÖĞRETMEN MAAŞLARI İLE AYNI OLSUN...’’

‘’MİLLET MARS’A GİDİYOR, BİZ 2024’te OKULDA TUVALET TEMİZLİĞİ KONUŞUYORUZ!’’

Cumhuriyet Halk Partisi‘nin (CHP) Burdur’daki genç yüzlerinden biri olan, il başkanlığı görevini yürütmekte iken mayıs 2023 genel seçimlerinde milletvekilliğine talip olan,  partisinin 1. sıra adayı olarak Burdur milletvekili seçilen İzzet Akbulut, geçtiğimiz günlerde Kanal 15’te canlı yayın konuğu oldu.

Kanal 15’te “Burdur’un Nabzı” programının yeni yayın döneminde ilk konuğu olan CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut saha çalışmalarını, saha izlenimlerini anlattı, program yapımcısı ve sunucusu Bilal Karasakal ile gazeteci konuk Kürşat Tuncel’in sorunlarını cevaplandırdı.

CHP’nin 2024 Mart yerel seçimleri ile birlikte Türkiye’nin birinci partisi olduğunu hatırlatan Akbulut, CHP’nin genel iktidara yürüdüğünü, yapılacak ilk seçimde AK Parti iktidarına son vererek ülkeyi yönetme yetkisi alacağını öne sürdü. Bu iddiasının Burdur için de geçerli olduğunu belirten Akbulut, “il başkanlığı görevimden itibaren CHP’yi Burdur’da büyütmek, geliştirmek için çalışmalar yaptık. Sürekli ilçelerde, köylerdeydik. Gerek mayıs 2023 genel seçimleri gerek mart 2024 yerel seçimleri ülke genelinde olduğu gibi, Burdur’da da CHP’nin güç kazandığını gösteriyor. Burdur merkez, Bucak, Yeşilova ve Çavdır belediyelerini kazandık, Bu yerler Burdur’da nüfusun yoğunlaştığı yerler. Yaklaşık Burdur’un 65 nüfusunu oluşturan  yerlerde yerel yönetimler CHP’nin elinde. Ha keza AK Parti ile CHP arasında il genelini yansıtan il genel meclisinde de makas iyice kapandı. CHP önümüzdeki seçimlerde Türkiye’de de Burdur’da da birinci parti olacak, milletvekilliğinde de ikinci vekili CHP çıkaracak” şeklinde konuştu.

CHP Burdur Milletvekili Akbulut konuşmasında sık sık ekonomik sorunları, halkın beklentilerini programın gündemine taşıdı.

“Bu kadar ekonomik sıkıntıların içinde siyasete olan güven, milletvekillerin maaşları” ile ilgili yöneltilen soruya çarpıcı cevap veren Akbulut, ilginç bir öneriyi de dile getirdi. 

MİLLETVEKİLİ MAAŞI ÖĞRETMEN MAAŞI İLE EŞDEĞER OLMALI

Akbulut; “bu zorlu yaşam koşullarında en çok konuşulan vekillerin özlük hakları veya maaşları. Halkımıza hak veriyorum, artık en büyük paramızla dahi en ihtiyaç besin maddesi eti ve kıymayı alamazken, emekli maaşları  12 bin TL gibi komik bir seviyede iken bizlerin maaşları gündemde olması haksız değil.

O zaman gelin vekil maaşlarını bir öğretmen maaşı ile eşdeğer yapalım .Madem halkın vekiliyiz, kim ne kadar çalıştıysa halka ne kadar çok dokundu, onlarla buluştuysa vekilin performansı ile orantılı harcırah, ödenekler alsın. Vekiller ne kadar sahada olursa halkı ile beraberse hakkını alsın” dedi.

‘’MİLLET MARS’A GİDİYOR BİZ 2024’te OKULA TUVALET TEMİZLİĞİ KONUŞUYORUZ’’

Eğitimin. eğitim meselelerinin de konuşulduğu programda İzzet Akbulut; “yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla  birlikte her yıl farklı sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz.  Bu dönem okulları bile temizleyemediler Temizlik için alınan çalışanların asgari ücret bile olmayan maaşı hak görmeleri çalışanlarla dalga geçer gibi alım yapma düşünceleri karşılık görmedi. Başvuru bile olmadı işe, olan çocuklarımıza oldu. Okullar pislik içinde, salgın hastalık kol geziyor, okulları pislik götürüyor. Öğrenciler okulda aç ders yapıyor kendi geleceğimizi bile doyuramıyor aç bırakıyoruz. Bakın birkaç vergisi sıfırlanan yandaşların silinen vergilerini bile tahsil etseniz bu ülke şaha kalkar.” diye konuştu.

“BU BÖYLE GİTMEZ!”

Ekonomide yaşanan sorunların baş sorumlusunun mevcut iktidar olduğunu vurgulayan, iktidarın yanlış politikalarla ekonomiyi, ülkeyi bu hale getirdiğini belirten Akbulut, ekonomide düzelme, iyileşme için öncelikle  mutlaka iktidarın değişmesi gerektiğini söyledi.

“TARIM ve HAYVANCILIK BİTİYOR!”

“Tasarruf tedbirleri altında dar gelirli vatandaşın boğazı sıkılıyor” diyen Akbulut, “bu tedbirler hiçbir işe yaramıyor. Kime göre tedbir, tasarruf! Sarayın günlük giderinin milyonları bulduğu bu ortamda kimse tasarruftan bahsetmesin, inandırıcı olmuyor, olan yine vatandaşa oluyor!..

Çiftçi bitiyor, hayvancılık bitiyor!.. Geçen yıl mazot 20 lira civarında iken bu yıl 45 TL’ye dayandı. Geçen yıl buğday taban fiyatı 8.50 TL civarında iken bu yıl 7.50 civarında. Böyle bir iş olur mu? Mazot fiyatları iki kat artmış, ürettiğin para etmiyor. ‘Resmen öl diyorlar!’ Üretici yoksa Türkiye  de yok!” ifadelerini kullandı.

ÇAVDIR OSB YERİ YANLIŞ

Genel konuların yanı sıra yerel konulara da değinen, Burdur gündemindeki konu başlıklarını da değerlendiren İzzet Akbulut; “özellikle ekonominin canlanması için ticaret yollarımızın yol ekonomisine kazandırılması ve Hastanemizin mutlaka Tıp Fakültesine çevrilmesi gerekiyor. Bu konuları  her daim meclis kürsüsünde konuşuyorum, Burdur’un sorunlarını dile getirmeye devam edeceğim.

Ayrıca, yine Burdur’da yıllardır konuşulan bir vaad, söylem olan batı bölgesine OSB kurulması. İyi niyetle başlayan bu çalışmalarda yer seçimi yanlış. Çavdır’a kurulması planlanan Batı OSB yeri için  mevcut Kayacık bölgesini düşünüyorlar.

 O bölge Hazine’nin olabilir ancak hem yola uzak hem de arazi yapısı uygun değil. Bana göre Karaköy bölgesi daha elverişli. Karaköy mevkiinde yer alan yer her yönden iyi, Orman Teşkilatı ile  görüşülüp, OSB yatırımı için değerlendirilebilir” önerisini ortaya attı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: CHP, Burdur, Milletvekili, Akbulut’tan, iddialı,, çarpıcı, açıklamalar,
Yorumlar
Haber Yazılımı