Haber Detayı
14 Ekim 2024 - Pazartesi 16:32
 
CHP Burdur'dan kadına yönelik şiddete karşı protesto
CHP Burdur'dan kadına yönelik şiddete karşı protesto
- Haberi
CHP Burdur'dan kadına yönelik şiddete karşı protesto

Cumhuriyet Halk Partisi Burdur İl Kadın Kolları Başkanlığı, Cumhuriyet Meydanı’nda kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete dikkat çekmek adına basın açıklaması düzenledi. Etkinlikte, CHP Burdur İl Kadın Kolları Başkanı Şengül Tekin Sevim açıklamalarda bulundu.

Sevim, kadın cinayetlerinin her geçen gün arttığına dikkat çekerek, İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasının ardından kadınların ve çocukların güvenliğinin zayıfladığını belirtti. Kadınların ve çocukların daha güvenli bir ortamda yaşamalarını sağlamak için adalet sisteminin önemine vurgu yaptı.

Açıklamasında, Narinin kaybının henüz taze olduğunu ve bu kaybın ardındaki sır perdesinin hala aydınlatılmadığını belirten Sevim, kadın cinayetlerinin önlenmesi için daha etkili önlemler alınması gerektiğini ifade etti. Kadınların, çocukların ve toplumun diğer savunmasız gruplarının güvenliğini sağlamak adına hukuki ve yasal düzenlemelerin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, kadınların özgür ve güvenli bir şekilde yaşama hakkını savunmaya devam edeceklerini belirten Sevim, kaybedilen tüm kadınlara Allah'tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diledi. Kadınların sokaklarda korkmadan, huzurla yürüyebileceği bir Türkiye için mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: CHP, Burdur'dan, kadına, yönelik, şiddete, karşı, protesto,
Yorumlar
Haber Yazılımı