Haber Detayı
09 Eylül 2023 - Cumartesi 17:33
 
CHP 100 YAŞINDA! İL ÖRGÜTÜ TÖRENLE KUTLADI
CHP 100 YAŞINDA! İL ÖRGÜTÜ TÖRENLE KUTLADI
- Haberi
CHP 100 YAŞINDA! İL ÖRGÜTÜ TÖRENLE KUTLADI

Cumhuriyet Halk Partisi Burdur İl Başkanlığı, 100’üncü yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk sundu. CHP Burdur İl Başkan Vekili Aysun Ulusoy, “Mustafa Kemal Atatürk emperyalizme karşı dünyada ilk kez ulusal bağımsızlık Savaşı’nı kazanmış bir önderdir. CHP’de atamızın mirasıdır. Büyük Önder Atatürk’ün bizlere emaneti olan cumhuriyet ve kuruluş değerlerimizi yok etmeye çalışanlara karşı hepimizin en temel görevinin bu emanete sahip çıkmak, büyütmek, geleceğe taşımak olduğu bilincindeyiz.” dedi.

WhatsApp Image 2023 09 09 at 15.59.59 kopyası
9 Eylül 1923’te Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 100. kuruluş yıl dönümü münasebeti sebebiyle CHP Burdur İl Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda Çelenk Sunma Töreni düzenlendi.
Düzenlenen Törene CHP İl Başkan Vekili Aysun Ulusoy, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP Burdur Merkez İlçe Başkanı İlyas Divarcı, Önceki dönem CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Belediye ve İl genel meclisi üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.
CHP Burdur İl Başkan Vekili Aysun Ulusoy’un Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.
Tören CHP Burdur İl Başkan Vekili Aysun Ulusoy’un günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından sona erdi.

WhatsApp Image 2023 09 09 at 15.59.58 2
“ATAMIZA BİR KEZ DAHA ŞÜKRANLARIMIZI SUNARIZ”
CHP Burdur İl Başkan Vekili Aysun Ulusoy konuşmasında şunları söyledi;
“CHP tam bağımsızlıktan yana anti emperyalist, özgürlükçü ve barıştan yanadır. 6 okun ilkeleri bir bütündür. Bu ilkeler birbirinden güç alır ve denge oluştururlar. CHP için tam bağımsızlık demek; iktisat, adalet, kültür gibi her alanda tam bağımsızlık ve tam özgürlük demektir ve partimiz bağımsızlık ve özgürlüklerin güvencesidir. Mustafa Kemal Atatürk emperyalizme karşı dünyada ilk kez ulusal bağımsızlık Savaşı’nı kazanmış bir önderdir. CHP’de atamızın mirasıdır. Büyük Önder Atatürk’ün bizlere emaneti olan cumhuriyet ve kuruluş değerlerimizi yok etmeye çalışanlara karşı hepimizin en temel görevinin bu emanete sahip çıkmak, büyütmek, geleceğe taşımak olduğu bilincindeyiz. Ben burada sizlere hitap edebiliyorsam, bizim kadınlarımız, kadın sporcularımız başarılara imza atabiliyorsa bu Mustafa Kemal Atatürk’ün sayesindedir. Atamıza bir kez daha şükranlarımız sunarız. Kuruluşundan bugüne partimize emeği geçmiş herkese, siz değerli üyelerimize hep yanımızda olduğunuz için teşekkür ederiz.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: CHP, 100, YAŞINDA!, İL, ÖRGÜTÜ, TÖRENLE, KUTLADI,
Yorumlar
Haber Yazılımı