Haber Detayı
11 Kasım 2020 - Çarşamba 16:55
 
Burdur Devlet Hastanesi Yemekhanesi'nde Çalışan Personelde Korona Virüs Tespit Edildi
Burdur Devlet Hastanesi Yemekhanesi'nde Çalışan Personelde Korona Virüs Tespit Edildi
- Haberi
Burdur Devlet Hastanesi Yemekhanesi'nde Çalışan Personelde Korona Virüs Tespit Edildi

T.C. BURDUR VALİLİĞİ tarafından Burdur Devlet Hastanesi yemekhanesinde korona virüs çıktığı iddiasına yönelik açıklama yaptı.

İşte O Açıklama;

Basın Açıklaması 2020/172 İlimizde yayın hayatını sürdüren bazı internet haber sitelerinde Hastanede Corona Yemek Krizi başlıklı habere yer verilmiştir.

Söz konusu habere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur

Burdur Devlet Hastanesi yemekhane biriminde çalışan bir personelin şikayetleri başlaması üzerine 04.11.2020 tarihinde Covid-19 enfeksiyonu açısından tetkik edilmiş olup sonucu çıkana kadar izole edilmiştir. Personelin sonucunun pozitif çıkması sonrası tedavi altına alınmış ve karantina süreci başlatılmıştır.

Bunun yanı sıra  ilgili tüm personel 30 dakika içerisinde filyasyon ekipleri tarafından değerlendirilmiş ve Sağlık Bakanlığı Çalışma Rehberleri doğrultusunda risk analizi yapılarak riskli olarak değerlendirilen tüm çalışanlar Covid-19 enfeksiyonu açısından test yapılmış ve temaslı olarak evlerinde karantinaya alınmışlardır.

Toplam 31 çalışanın görev yaptığı yemekhane biriminde pozitif çıkan ya da yüksek riskli temaslı olarak değerlendirilen personelin tedavi ve karantina süreçleri evlerinde devam etmektedir.

Burdur Devlet Hastanesinde hem hastalar hem de çalışanlarla ilgili tüm değerlendirmeler güncel Sağlık Bakanlığı Pandemi Rehberleri doğrultusunda yapılmakta olup gerekli tüm tedbirler ivedilikle alınmaktadır.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Burdur, Devlet, Hastanesi, Yemekhanesi'nde, Çalışan, Personelde, Korona, Virüs, Tespit, Edildi,
Yorumlar
Haber Yazılımı