Haber Detayı
10 Temmuz 2023 - Pazartesi 14:49
 
BURDUR’DA VATANDAŞ ŞAŞKIN; “HER ŞEYE ZAM”
BURDUR’DA VATANDAŞ ŞAŞKIN; “HER ŞEYE ZAM”
- Haberi
BURDUR’DA VATANDAŞ ŞAŞKIN; “HER ŞEYE ZAM”

VATANDAŞ ŞAŞKIN; “HER ŞEYE ZAM”
Katma Değer Vergisi’ne (KDV) zam yapılmasına ilişkin zam kararı Cumhurbaşkanlığı kararı ile Resmi Gazete’de yayınlandı. Türkiye’de satılan tüm ürünlerden alınan Katma Değer Vergisi oranı yüzde 18 oranındaydı. Alınan yeni kararla birlikte Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarına zam yapıldı.

GELEN ZAMLAR HER İL GİBİ BURDUR’DA DA RÜZGARLAR ESTİRDİ
Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte marketlerde yer alan sabun, şampuan, deterjan, dezenfektanlar, ıslak mendil, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, kağıt mendil ve peçete ürünlerinde ise KDV oranı yüzde 8 iken 20 oldu.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Burdur’da da vatandaşlar soluğu market reyonlarında aldı. Vatandaşın en çok kullandığı ürünlerin başında gelen tuvalet kağıdı, kağıt havlu, şampuan,sıvı savun, temizlik ürünleri gelecek olan zamdan en çok etkilenen ürünlerden olabileceği için vatandaşın bu ürünlere akın etmesi gözlerden kaçmadı.

Vatandaş gelecek olan zamlara en büyük önlemi stok yapmakta buldu. Karar pazartesi gününden itibaren uygulanmaya başlanacağı için vatandaşlar marketlere akın etti.  Burdur’da bazı görüntüler oluşturdu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BURDUR’DA, VATANDAŞ, ŞAŞKIN;, “HER, ŞEYE, ZAM”,
Yorumlar
Haber Yazılımı