Haber Detayı
11 Temmuz 2024 - Perşembe 17:44
 
Burdur'da Maganda Sorunu Çözüm Bekliyor
Burdur'da Maganda Sorunu Çözüm Bekliyor
- Haberi
Burdur'da Maganda Sorunu Çözüm Bekliyor

Burdur'da abartı egzoz kullanan motosikletli gençler, mahalle sakinlerini rahatsız ediyor. Vatandaşlar, yetkililerden kesin çözüm istiyor.

Burdur'da motosikletlerle gürültü kirliliğine neden olan gençler, vatandaşların huzurunu kaçırıyor. Özellikle akşam saatlerinde mahalle aralarında ve yollarda abartı egzoz kullanarak yüksek sesle motosiklet süren gençler, çevredekilerin büyük tepkisini çekiyor.

Mahalle sakinleri, yüksek sesle çalıştırılan motorlardan dolayı huzursuz olduklarını belirtiyor. Vatandaşlar, geç saatlere kadar süren bu gürültü yüzünden uyuyamadıklarını ve rahatsız olduklarını dile getiriyor.

Birçok mahalle sakini, "Evlerinde hastası olanlar, bebekler var, sabah işe gidecek olanlar var. Bu durumdan rahatsız oluyoruz," diyerek tepkilerini ifade etti.

Burdur Emniyet Müdürlüğü'nden bu soruna kesin bir çözüm bulmalarını isteyen vatandaşlar, denetimlerin sık sık yapılmasını talep ediyor. "Emniyet Müdürümüzden bu konuyla ilgili kesin bir çözüm getirmesini istiyoruz," diyen vatandaşlar, sorunun çözülmesi için yetkililerin harekete geçmesini bekliyor.

GÜRÜLTÜ BİR YANDAN KURAL TANIMAZLIK BİR YANDAN

Ayrıca trafikte araç kullanıcıları da 3 tekerlekli araçların kontolsüz kullanımından ve motosikletlerin kural tanımayan hamlelerinden de şikayetçi durumda. Vatandaşlar, sinyal vermeden dönüşlerden şikayetçi olduğu kadar makaslardan da şikayet ediyor.

Konu ile ilgili konuşan vatandaşlar, "Yolda gidiyorsun. Ansızın sağ taraftan bir sollama fark ediyorsun, o da son dakika! Fark etmesen hem sen yandın hem karşıdaki. Küçük araç, dar alanlara girebiliyor diye kimsenin hem kendisinin hem de başkasının hayatını tehlikeye atmaya hakkı yok. Kontrolsüz kavşaklarda ansızın öne çıkmalar, sinaylsiz dönüşler, makas atmalar, sağdan sollamalar, şeridi ortalamalar... Kime neye güveniyor bunlar? Kendi canlarından korkuları yok da başkalarının canlarından mallarından da mı korkuları yok? Bu ciddi bir problem. Kask vb. denetimler yapılıyor ama buna nasıl bir çare bulunacak?" ifadeleri ile yakınıyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Burdur'da, Maganda, Sorunu, Çözüm, Bekliyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı