Haber Detayı
17 Ekim 2023 - Salı 10:01
 
Burdur’da Hayvan Katliamı! Vatandaştan Yetkililere Çağrı
Burdur’da Hayvan Katliamı! Vatandaştan Yetkililere Çağrı
- Haberi
Burdur’da Hayvan Katliamı! Vatandaştan Yetkililere Çağrı

Ağlasun ilçesine bağlı Hisarköy’de son bir hafta içinde hayvanların zehirleniyor olması infiale sebep oldu. Köy sakinleri, kedi, köpek ve tilkilerin zehir verilerek öldürüldüğünü bildirdi. Köy sakinlerinin yetkililere yaptığı şikayetlere rağmen, yeterli bir yanıt alamadıkları öğrenildi.

Köyde yaşayan vatandaşlar, tarlalarında yaklaşık bir kilo kadar zehirlenmiş tavuk eti bulduklarını paylaştı. Etlerin zehirli olduğunu tespit eden köy sakinleri, hayvanları zehirleyen kişilerin bulunmasını istediler. Ancak yetkililerden aldıkları yanıt, “Bizimle ilgili bir sorun yok” şeklindeydi. Köy sakinleri, uzun bir süredir hayvanlarının zehirlendiğini ve yetkililerin bu konuda gereken müdahaleyi yapmadığını dile getirerek, “Hayvan haklarını savunuyorsunuz, şimdi neden harekete geçilmiyor?” sorularını sordular.

Yetkililerin bu vahşi hayvan katliamıyla ilgili resmi bir açıklama yapması bekleniyor. İlgili makamların, bu tür saldırıların sorumlularını tespit edip gerekli cezai işlemleri başlatması talep ediliyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Burdur’da, Hayvan, Katliamı!, Vatandaştan, Yetkililere, Çağrı,
Yorumlar
Haber Yazılımı