Haber Detayı
05 Mart 2022 - Cumartesi 23:01
 
BURDUR’DA FIRINCILARIN FİYAT SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞMAK ÜZERE
BURDUR’DA FIRINCILARIN FİYAT SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞMAK ÜZERE
- Haberi
BURDUR’DA FIRINCILARIN FİYAT SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞMAK ÜZERE

Burdur’da fırıncılar artan maliyetlerinden dolayı zor durumda olduklarını ifade ederek dün basın açıklaması yapmış ve açıklamalarında maya, un, odun, yakıt gibi giderlerinin çok yüksek olduğunu, ekmek üretiminde kısıtlamaya gideceklerini belirtmişti. Basın açıklamasının ardından Burdur Valisi Ali Arslantaş, bugün fırıncı esnaflarıyla bir araya geldi. Toplantının ardından fırıncılardan edinilen bilgilere göre üretimde herhangi bir kısıtlama ve grev olmayacak.

Burdur İl Özel İdaresi Encümen Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, girdi maliyetlerinde yaşanan artış değerlendirilerek Türkiye Ekmek Üreticileri Burdur İl Temsilcisi Hakan Dinç ve fırıncı esnafları ile istişare toplantısı yapıldı.

Edinilen bilgilere göre toplantı da orta yol bulunduğu ve yeni fiyat listesinin önümüzdeki günlerde açıklanacağı öğrenildi. Fırıncıların iddia edildiği gibi grev gibi bir karara başvurmayacağı önümüzdeki günlerde yeni fiyat ile makul bir çözüme ulaşılması bekleniyor.

Türkiye Ekmek Üreticileri Burdur İl Temsilcisi Hakan Dinç, toplantı sonunda kısıtlamayı kaldırdıklarını, vatandaşların bir daha mağdur olmayacaklarını ifade ederken yarından itibaren normale döneceklerini söyledi.

Toplantıya başta Burdur Valisi Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Vali Yardımcısı V. Mehmet Polat, Ticaret İl Müdürü Aylin Sacide Cankar, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Mecikoğlu, Esnaf ve Sanatkârlar Od. Bir. Başkanı adına Nevruz Gökçeoğlu, Türkiye Ekmek Üreticileri Burdur İl Temsilcisi Hakan Dinç ve fırıncı esnafları katıldı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BURDUR’DA, FIRINCILARIN, FİYAT, SORUNU, ÇÖZÜME, KAVUŞMAK, ÜZERE,
Yorumlar
Haber Yazılımı