Haber Detayı
02 Eylül 2022 - Cuma 16:08
 
Burdur Barosu yeni adli yılda da yoğun hizmet verecek
Burdur Barosu yeni adli yılda da yoğun hizmet verecek
- Haberi
Burdur Barosu yeni adli yılda da yoğun hizmet verecek

Baro Başkanı Ramazan Gedik, “Baro olarak komisyonlarımız kanalıyla çocuk istismarı, cinsel istismar ve kadına şiddet gibi toplumsal davaları takip ediyoruz. Hem CMK hem de adli yardım sunuyoruz” dedi. Burdur Barosu Başkanı Av. Ramazan Gedik, Burdur Barosunun yeni adli yılda da yoğun olarak hizmet vereceğini kaydetti. Burdur Barosunun toplumsal davalar başta olmak üzere hem adli yardım hem de CMK yardımı verdiğini aktaran Başkan Ramazan Gedik, vatandaşların şüpheli ya da şikayetçi konumlarında mutlaka avukat desteği alması gerektiğini söyledi.

Burdur Barosunun avukat yardımı hakkında bilgi veren Burdur Barosu Başkanı Av. Ramazan Gedik şöyle konuştu: “Komisyonlarımız kanalıyla ve Baro olarak çocuk istismarı, cinsel istismar ve kadına şiddet gibi toplumsal davaları takip ediyoruz. Hem CMK hem de adli yardım sunuyoruz. Bu konuda komisyondaki meslektaşlarımızda ciddi destek ve emek veriyor. Biz onları ciddi olarak takip ediyoruz aynı zamanda Türkiye Barolar Birliğine de aktarıp, onların da desteğini alıyoruz. Valilik organizasyonunun içinde de her zaman Kadın Hakları Komisyonumuz ve Çocuk Hakları Komisyonumuzun temsilcileri, bunların takibini, bilgi ve destek aktarımını yapıyorlar.

Ücretsiz Avukat Hizmeti
/> Baronun iki kollu bir yardımı var. Hukuki davalarda adli yardım dediğimiz, ceza davalarında da CMK dediğimiz yardımımız var. Ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlarımıza hukuk davalarında adli yardım, CMK’da ise ekonomik durumu iyi olsun, olmasın talep eden herkese, her şüpheli veya her şikayetçiye bir avukat yardımı sunuyoruz. Bunlardan vatandaşlarımız hak ettiği gibi özellikle CMK’dan yararlanamıyorlar ama CMK’dan bilinçli olarak bir avukat isteseler ve savunmalarını avukat yanında ve avukatla birlikte yapsalar belki ileride mağdur olmalarının veya mahkum olmalarının önüne geçebilecekler. Bunu çok bilemiyorlar. Tabiki bizim avukatlara verilen CMK ücretleri de neredeyse Anayasanın angarya yasağı düzeyinde, işte bunlar içinde mücadele ediyoruz. Bunların hem bir kamu hizmeti olması ama angarlanın da önlenmesi için bir dengeye getirilmesi lazımdır. Bizim de talebimiz o yöndedir.”
/> Hayal Girişim

Kaynak: Editör:
Etiketler: Burdur, Barosu, yeni, adli, yılda, da, yoğun, hizmet, verecek,
Yorumlar
Haber Yazılımı