Haber Detayı
17 Temmuz 2023 - Pazartesi 14:13
 
Burdur, 15 Temmuz’da tek yürek oldu
Burdur, 15 Temmuz’da tek yürek oldu
- Haberi
Burdur, 15 Temmuz’da tek yürek oldu

Burdur’da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla ‘Milli Birlik Yürüyüşü’ düzenlendi. Yürüyüş sonrasında Cumhuriyet meydanında toplanan kalabalık 15 Temmuz şehitlerini hep birlikte andı.

Program Köprübaşı mevkiinden Cumhuriyet Meydanı’na kadar yapılan yürüyüşle başladı. Kortejdeki protokol üyeleri ve yüzlerce Burdurlu, ellerinde Türk bayraklarını ile yürüyüşe katılırken, güzergah üzerindeki vatandaşlar da  destek verdi. Yürüyüş boyunca boyunca polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlarken, protokol konuşmalarının ardından Kur’an-ı Kerim okundu ve İl Müftüsü Enver Türkmen tarafından dua edildi. Protokol konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması izlenildi. Programda yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali Ali Arslantaş tarafından hediyeleri verildi.

Anma etkinlikleri Türkiye Yüzyılı Koşu Yarışması’nda dereceye giren öğrencilerin Sancak Teslim Töreni, şiir ve oratoryo gösterileri, mehteran gösterisi ve ilahi dinletisi ile devam etti.
Anma etkinlikleri yemek ikramı ile sona erdi.

Bir bir veya daha fazla kişi ve kalabalık görseli olabilir

Kaynak: Editör:
Etiketler: Burdur,, 15, Temmuz’da, tek, yürek, oldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı