Haber Detayı
03 Nisan 2020 - Cuma 14:55
 
Birlik Başkanından artan yem fiyatlarına 20 lira destek talebi
Birlik Başkanından artan yem fiyatlarına 20 lira destek talebi
- Haberi
Birlik Başkanından artan yem fiyatlarına 20 lira destek talebi

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Kamil Özcan, geçmiş yıllardaki gibi süt tozu üretiminin kontrollü bir şekilde açılarak üreticinin zarar etmeyeceğine yönelik uygulamaların harekete geçirilmesi gerektiğini belirterek, “Çiğ Süt ve Kırmızı et sektörlerinde üretim-tedarik-arz-hayvanpazarı-mezbaha-işleme-pazarlama konularında faaliyet gösteren çiftçi, nakliyeci, sanayici, toptancı, market zincirinin kırılmaması için hertürlü ekonomik ve fiziki önlemler alınmalı” dedi. 

Son günlerde yem fiyatlarında yaşanan artışlara da dikkat çeken Özcan, TMO, Tarım Kredi Kooperatifleri veya diğer yöntemlerle yem hammaddesi tedarikinde yaşanabilecek sorunlara karşı stok ve/veya indirimli satış yöntemleri kullanılarak hayvan beslemesi önündeki olumsuz ekonomik sorunlara önceden tedbir alınması gerektiğini kaydetti. Üretimi teşvik etmek için bu dönem için üreticiye çuval başı 20 lira yem desteğinin önemine işaret eden Özcan, ancak yemcilerin bunu suiistimal etmesinin önüne geçilmesi gerektiğini kaydetti. 

Yerel yönetimlere de bir çağrıda bulunan Özcan, belediyelerin üreticinin ürettiği sütü alarak yağ, peynir, yoğurt yaparak ihtiyaç sahiplerine dağıtabileceğini belirtti. Özcan, ‘Evde Kal Türkiye Üretimde Kal Türkiye’ sloganı ile yerel yönetimlerle birlikte bizim bunları yapmamız gerekiyor. Bu zor süreci ancak üretimde kalarak atlatabiliriz” dedi. 

 

TARIMDANHABER

Kaynak: Editör:
Etiketler: Birlik, Başkanından, artan, yem, fiyatlarına, 20, lira, destek, talebi,
Yorumlar
Haber Yazılımı