Haber Detayı
15 Temmuz 2024 - Pazartesi 15:10
 
Başkan Ercengiz’in 15 Temmuz İçin Anlamlı Mesajı
Başkan Ercengiz’in 15 Temmuz İçin Anlamlı Mesajı
- Haberi
Başkan Ercengiz’in 15 Temmuz İçin Anlamlı Mesajı

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için duygusal bir mesaj yayınladı.

 Başkan Ercengiz’in mesajı şu şekilde: ''Bugün, milletimizin iradesine ve demokrasisine yönelik hain bir saldırının yıl dönümünde, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nü büyük bir gurur ve hüzünle anıyoruz.

O karanlık gecede vatanı için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anarken, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere emanet ettiği bağımsızlık ve hürriyet mirasını bir kez daha hatırlıyoruz.

15 Temmuz 2016 gecesi, milletimizin demokrasisine ve özgürlüğüne kast eden hain darbe girişimine karşı, kadın erkek, genç yaşlı demeden meydanlara inen kahraman halkımız, canları pahasına iradesine sahip çıkmıştır. Bu onurlu direniş, bir kez daha milletimizin bağımsızlığa olan sevdasını ve demokrasiyi koruma konusundaki kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözü, o gece bir kez daha anlam bulmuş, milletimiz kendi kaderine sahip çıkmıştır. Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere bıraktığı emanetin ne kadar değerli olduğunu bir kez daha idrak ediyoruz. Onların bizlere bıraktığı bağımsızlık, özgürlük ve demokrasi mirası, nesilden nesile aktarılacak en büyük hazinemizdir.

Bu önemli günde, milletimizin birliği ve beraberliği her zamankinden daha güçlüdür. Farklılıklarımızı bir kenara bırakarak, ortak değerlerimiz etrafında kenetlenmeli ve ülkemizin geleceği için birlikte çalışmalıyız. Demokrasi ve özgürlüğümüzün teminatı olan milli iradeye sahip çıkmak, her birimizin en önemli görevidir.

Ele geçirilen hainler hesap vermeye başladığı gibi; bu hainlerle birlikte hareket edenler, kol kanat gerenler, gerek imtiyaz gerekse kaynak sağlayanlar Türk Milletine ve Türk Adaletine eninde sonunda mutlaka hesap vereceklerdir.

Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki; adı ne olursa olsun; hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın ve kim tarafından yapılırsa yapılsın hep karşısında olduk ve karşısında da olmaya devam edeceğiz.

Şehitlerimizi rahmetle anarken, gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nün milletimize birlik, beraberlik ve huzur getirmesini diliyoruz. Demokrasiye olan inancımızı ve kararlılığımızı bir kez daha vurguluyor, tüm vatandaşlarımıza bu anlamlı günün önemini hatırlatıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, demokrasiye ve özgürlüğe olan bağlılığımızı asla kaybetmeyeceğiz. Bu vesileyle, tüm milletimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Başkan, Ercengiz’in, 15, Temmuz, İçin, Anlamlı, Mesajı,
Yorumlar
Haber Yazılımı